Prefaxis Menen kan niets rapen tegen leider Maaseik

08/04/17 om 22:15 - Bijgewerkt om 22:14

Prefaxis heeft in eigen zaal niets kunnen forceren tegen de nummer één Maaseik. Het werd 0-3. Setstanden waren 23-25, 18-25 en 22-25. De jongens van coach Peris blijven zo geïsoleerd op de vijfde plaats.

Prefaxis Menen kan niets rapen tegen leider Maaseik

Als Menen zijn play-offs nog wat kleur wou geven, dan deed het er best aan iets te tonen voor eigen volk tegen Maaseik. De aanloop naar de topper verliep niet geheel probleemloos want Depovere en Sarnecki konden niet heel de week trainen. Coach Peris gaf jeugdproduct Maddens een kans aan de spelverdeling, Dedeyne deed het als opposite.

Het eerste punt was voor Raic, de nieuwkomer van Maaseik. Prefaxis had moeilijkheden om door de bezoekende muur te geraken en keek dan ook tegen een 5-8-achterstand aan na een punt van Vigil. De eerste onderbreking zorgde voor de nodige zuurstof bij Menen dat eerst Rychlicki in de fout dwong en daarna toesloeg via Gorski aan de opslag: 9-8. Rychlicki zou al snel weer orde op zaken stellen en de lucky ace van Bontje gaf de Limburgers wat extra ademruimte. Prefaxis vocht verbeten terug en deed de Limburgse machine bij momenten haperen. Gorski blokte zijn ploeg weer langszij (16-16). De redder bij Maaseik heette Wijsmans die een ace sloeg op een cruciaal moment. Bij de setbal overrulede scheids Blyaert de lijntjesman, tot grote frustratie van heel het thuispubliek.

Prefaxis begon met verse moed aan set twee en ging weer vlotjes mee met de leider uit de Liga A. Dedeyne smashte zijn team naar de eerste technische time-out met een puntje voorsprong. Maar net zoals in het vorige spel zette Rychlicki weer de puntjes op de i met twee opeenvolgende winnende opslagen. Ook Maan kende zijn gloriemoment met drie punten op rij (13-19).

In set drie was het vet van de Meense soep. De aanvallers geraakten nooit meer in hun ritme en Noliko vloog op automatische piloot naar 10-16. Vandeweyer blokte nog even wat hoop bijeen, maar dichter dan 19-21 kwamen de Prefaxisboys niet meer.

Menen kent in deze play-offs teveel downs om een rol van betekenis te kunnen spelen en mee te draaien in de subtop.

(MPM/Foto's MPM)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!