Prefaxis Menen kan niet stunten tegen Maaseik

Redactie KW

Menen heeft Maaseik in de 1/8ste finales van de Belgische beker niet kunnen verrassen. Het werd 1-3 met volgende setstanden: 19-25, 24-26, 25, 21 en 23-25.

Op de openingsspeeldag van de reguliere competitie kregen beide ploegen thuis met Borgworm en VH Haasrode-Leuven leuke opwarmertjes. Zowel Menen als Maaseik klaarden de klus in vier sets en konden dus met een goed gevoel toeleven naar de eerste echte barometer. Prefaxis zag Jelle Sinnesael nog sukkelen met de rug, hij is nog steeds niet inzetbaar. Bij Maaseik geen blessureleed, ook topvedette Wout Wijsmans stond -dit keer als opposite- tussen de lijnen.

Wijsmans als opposite

Een evenwichtige start met veel middenaanvallen aan beide kanten. Bij de Limburgers kwam Raymaekers terug in het team ten nadele van Broshog en ook Padar werd naar de bank verwezen voor Pereyra. Die laatstgenoemde toonde zijn waarde met een knappe smash bij 10-10. Pinheiro zorgde voor een eerste kloof na een technisch sterk nummertje en een klillblock op Ver Eecke: 12-15. Veel opslagmissers ontsierden het spel na de tweede technische time-outen bij 16-20 hield Menencoach Juricic een wake-up call. Wijsmans scoorde echter ongestoord verder: 17-21. Een zeldzame misser van Jonas Kvalen bij 18-23 bezegelde het Meense lot.

Scheidsrechterlijke twisten

In de tweede set hielden Menen en Maaseik lange tijd gelijke tred, maar uiteindelijk waren het toch de bezoekers die in het slot aan het langste eind trokken: 24-26. Er waren heel wat scheidsrechterlijke twisten, waardoor Prefaxis wat gefrustreerd tegen een 0-2 achterstand opkeek. In de derde set toonde Menen dan weer dat het ook over heel wat kwaliteit beschikt: 25-21 in het voordeel van de thuisploeg.

In de vierde set knokte Menen zich bijna uit een verloren positie terug in de match, maar het moest met 23-25 de duimen leggen voor Wijsmans en co.

De volgende wedstrijd van Prefaxis staat volgende week zaterdag op het programma. Dan gaan de jongens van coach Juricic in competitieverband op bezoek bij Asse-Lennik, de ploeg van die andere vedette Frank Depestele en ex-Menenspeler Lienert Cosemans.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier