Prefaxis Menen hijst zich naar de derde stek na zege op Zoersel

Lars Maddens (links) deed het erg goed als vervanger van Matthias Valkiers. © Foto MPM
Redactie KW

Menen heeft op het parket van Zoersel niet veel moeite ondervonden. Het won met 0-3 van de Antwerpenaren en komt zo op de derde plaats naast Maaseik en Antwerpen. Setstanden waren 25-13, 19-25 en 20-25.

Coach Juricic zag spelverdeler Valkiers uitvallen met een blessure, voor de jonge Lars Maddens meteen zijn vuurdoop als basisspeler in een Liga A-wedstrijd. De 18-jarige setter zou een puike prestatie neerzetten.

In Zoersel verliep de start nochtans niet vlekkeloos omdat de thuisploeg -met een nieuwe coach- op enthousiasme de punten bijeensprokkelde. Het zou echter niet zo lang duren vooraleer het niveauverschil boven dreef. Na de eerste technische time-out kwamen Oprins en Cox te weinig tot scoren om gelijke tred te houden. Bij Menen was Sinnesael de opvallende man met een ace en een paar blokpunten. Omdat Prefaxis het gaspedaal stevig bleef doordrukken was de voorsprong bij 13-22 niet meer te overbruggen. Nog erger zelfs voor Amigos in die set: het scoren lukte niet meer.

Zoersel herleefde in set twee met een ijzersterke middenspeler Mathias Blondeel die niet af te stoppen was. Het Meens blok vond amper antwoorden op zijn snelle middenaanvallen. De 10-7 was dan ook verdiend. Maar Ver Eecke gooide met zijn service al snel de reddingsboei naar zijn ploeg. Drie punten achterstand werden in een mum van tijd omgezet naar een bonus van zeven eenheden. Vandeweyer pronkte weer met mooie aanvalscijfers, Kvalen herpakte zich na een talmend begin. Zoersel stelde aanvallend te weinig voor om terug te slaan. De 11 (!) opslagmissers in de eerste twee spelletjes zouden de thuisploeg ook niet vooruit helpen.

In het derde bedrijf hielden de twee ploegen mekaar lange tijd in evenwicht. Na de 13-13 stak Prefaxis weer een tandje bij met Sinnesael aan de opslag: 13-16. Daarmee werd de basis gelegd voor een al bij al vrij eenvoudige zege. Het verschil lag hem vooral op serverend en blokkerend vlak. Amper vier fouten aan de opslag (tegenover 12 van Zoersel) en 13 blokpunten (tegenover 1 van de tegenpartij).

Woensdag gaat Menen op bezoek bij VH Leuven, altijd een gevaarlijke tegenstander in eigen zaal. Het weekend erop staan de nationale bekerfinales gepland. De jongens van coach Juricic genieten daarom van een vrij weekend. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier