Prefaxis Menen herpakt zich tegen Puurs na debacle tegen Gent

Redactie KW

Prefaxis Menen heeft nog eens met een uitzege kunnen aanknopen. Het werd 1-3 met als setstanden 29-27, 16-25, 17-25 en 17-25.

Menen kan met een positief gevoel richting play-offs, voor Puurs wachten de play-downs. De moeizame zege en het daaraan gepaarde ondermaatse niveau van de match tegen Gent vorige week had zijn sporen nagelaten bij Menen. Ver Eecke en Balduyck verloren hun basisplaats terwijl Radovic en van Haarlem wel een herkansing kregen. Er is de laatste maanden geknabbeld aan het vertrouwen van de grensploeg, maar dat uitte zich niet op bezoek bij Puurs. Van Haarlem serveerde direct naar 2-6. Ook de aanvallers zaten aanvankelijk goed in de match. De mooie pipe-aanval van Louati was goed voor de 8-10. Puurs – dat moest winnen om de play-offs te halen – raakte er moedeloos van. Zeker wanneer van Haarlem zijn derde ace liet optekenen. Maar Menen zag zijn voorsprong smelten als sneeuw voor de zon. Na een lange rally kon Louati niet besluiten en nadien smashte hij in het blok. Puurs kwam weer naast Menen (19-19). Cox en zijn maats leken bij 21-23 op weg naar setwinst, maar ze vergaten nadien een handvol setballen af te maken wat hen zuur opbrak 29-27.

Sterke Sinnesael

Furieuze start van Prefaxis in set twee met Radovic die de 2-6 op zijn naam schreef. Cox etaleerde nog eens zijn stevige service. De verdediging van Puurs kreeg de ene ace na de andere om de oren. De stand aan de tweede technische time-out: 7-16. Dit keer waren ze niet meer af te stoppen. Sinnesael blokte Menen weer in de match: 1-1 in sets. Ook in de derde set schoten de bezoekers het best uit de startblokken met een 9-12-tussenspurtje. Van Haarlem maakte de kloof met zijn winnende opslagen onoverbrugbaar voor de thuisploeg dat nu echt met het mes op de keel stond.

Sinnesael bleef op erg hoog niveau acteren in het vierde spel. Hij toverde weer een knap blok uit de mouwen bij 6-6. Puurs speelde met de daver op het lijf, dat stond in schril contrast met Menen dat niets meer te verliezen had. Menen was zegezeker bij 8-11. Daan diepte de kloof nog dieper uit in het laatste spel.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier