Prefaxis Menen haalt twee nieuwe spelers binnen

Redactie KW

Jonas Kvalen is een Noorse opposite die overkomt van Puurs, Dries Heyrman is een jonge Belgische middenspeler die actief was bij Lennik.

Jonas Kvalen tekende bij Prefaxis Menen een overeenkomst voor één seizoen. De krachtige Noor speelde tot twee seizoenen geleden nog als setter, maar werd omgevormd tot opposite. Jonas is 22 jaar jong, 196 cm groot en maakt deel uit van de Noorse nationale ploeg. Eerder speelde hij in zijn thuisland, Polen en vorig seizoen dus bij Puurs.

De tweede versterking is Dries Heyrman. Na passages bij Puurs, Antwerpen en Lennik tekent hij nu een overeenkomst voor één jaar. Dries kan zijn studies volgend jaar combineren door zijn topsportstatuut bij Prefaxis Menen. De 23-jarige Belg is 2 meter rond en wordt naast Jelle Sinnesael de tweede schakel van het Meense middencompartiment. Hij kreeg zijn opleiding aan de volleybalschool in Vilvoorde en werd onlangs opgeroepen voor de zomercampagne van de nationale ploeg. Zowel vorig jaar als in 2013 schopte hij het met respectievelijk Lennik en Antwerpen tot in de bekerfinale.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier