Prefaxis Menen deelt mokerslag uit aan titelkandidaat Asse-Lennik

Redactie KW

Prefaxis is de nacompetitie met het juiste been ingestapt. Het klopte in een sfeervolle Vauban de titelkandidaat Asse-Lennik. Setstanden waren 25-21, 25-19 en 25-21. De ploeg van Juricic doet meteen een gouden zaak in het klassement en blijft zo de topploegen in het vizier houden.

Menen sloot de reguliere competitie op grandioze wijze af door doodeenvoudig te gaan winnen bij Gent met 0-3. Een flinke tankbeurt aan vertrouwen dus om de play-offs aan te vatten tegen de nummer één Asse-Lennik. Coach Juricic kan zeer tevreden terugblikken op de eerste seizoenshelft, maar een topper kloppen in eigen zaal zat er evenwel niet in, al scheelde het meestal niet zoveel. Woensdagavond wilden Sinnesael en zijn maatjes daar verandering in brengen. De Vlaams-Brabanders beschikken echter over een brede kern en konden de afgelopen weken voluit roteren in functie van de nacompetitie. De spelersschaarste in Menen liet dat niet toe waardoor de grensjongens sowieso als underdog op het parket kwamen. Peter Jensen trainde niet begin deze week wegens ziekte, maar raakte net op tijd weer fit. Prefaxis miste zijn start compleet en zag Asse-Lennik -met good old Depestele aan service- meteen 0-4 uitlopen. Juricic kon niet anders dan al een eerste time-out in te roepen. En met het gewenste effect want Sinnesael klopte Menen even later langszij (6-6). Asse-Lennik kreeg een mentale tik en begon opeens te zwalpen: twee outaanvallen van Sugranes en Baetens gaven Prefaxis zowaar een bonus van drie punten (16-13). Ex-Menenaar Cosemans kwam dan serverend met verve in ten koste van Colson: Lennik naderde weer tot op één punt. Het doemscenario dat al zo vaak de kop opstak werd nog weggeduwd: Kvalen en Smit kwamen op het juiste moment weer tot scoren.

Prefaxis Menen deelt mokerslag uit aan titelkandidaat Asse-Lennik

In set twee raakten de gemoederen meteen verhit, de bezoekers gingen zich aan alles en iedereen storen. Menen daarentegen zweefde verder: Valkiers blokte de 8-3 op het bord, Depestele kon zijn ongenoegen niet verbergen terwijl hij naar de technische time-out strompelde. En de Vaubansporthal likte nog meer duimen en vingers af bij al het moois dat de thuisploeg liet zien. Een beklijvende rally – en wat een vechtlust- eindigde met een spectaculair punt van Ver Eecke: 12-6, Menen mocht al beginnen dromen van puntengewin tegen dé titelkandidaat. Zeker als Depestele ook niet meer wist van welk hout pijlen te maken: een wissel bij 15-7 was zijn deel. Cosemans kreeg direct twee fouten tegen en de scheids voegde nog wat zout aan de Vlaams-Brabantse wonde met een geel karton. Johan Devoghel zag ook zijn wissels falen met de onwaarschijnlijke 21-8 als gevolg. Wat bezoeker Staszewski nadien liet zien van aan de opslag was al even ongelooflijk: van 21-8 naar 21-15. Verder geraakte Lennik niet meer en duur puntenverlies.

Menen eindelijk verlost van zijn ‘topperscomplex’. Asse-Lennik bleef verbouwereerd achter…

Vandeweyer blokte in de derde beurt naar 5-2, zijn ploeg en heel de entoutrage erbij roken een 3-0. Toch beet Asse-Lennik nog van zich af: 9-9. Pekmans mocht weer naar de kant na twee mislukte aanvallen op rij, de kloof bedroeg weer twee punten. Prefaxis rook bloed: Vandeweyer serveerde naar 20-18, Asse-Lennik begaf onder de druk. Staszewski joeg de matchbal meters buiten met zijn opslag. Het feest in de Vauban kon beginnen. Menen eindelijk verlost van zijn ‘topperscomplex’. Asse-Lennik bleef verbouwereerd achter…

Prefaxis staat voor een razenddrukke maand maart met elke week twee topwedstrijden. Daartussen wacht ook nog eens een reis naar Siberië (op zo’n 6.500 km) in het kader van de Challenge Cup. Zaterdag staat er met de derby tegen Roeselare alvast de kortst mogelijke verplaatsing op de agenda. De landskampioen is het aan zijn status verplicht om de wedstrijd op Schiervelde tot een goed einde te brengen.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier