Prefaxis Menen boekt eerste competitiezege tegen Waremme

Redactie KW

Menen heeft tegen Waremme zijn eerste driepunter van het seizoen gepakt. Het werd 3-0 tegen de mannen uit Luik met als setstanden 25-23, 25-20 en 25-14.

.

Dries Heyrman sukkelt nog steeds met de knie en kon deze week nog niet meetrainen. Hij begon logischerwijs in de huppelhoek. Hij werd vervangen door Leonis Dedeyne die op die ongewone positie voor hem meer dan zijn plan trekt. Robbe Vandeweyer ging wel weer voluit na zijn rugproblemen, maar de Antwerpenaar moest zich toch tevreden stellen met een plaats op de bank omdat Ver Eecke en Gorski vorige week tegen Aalst indruk maakten op die positie. Andere basisspelers waren Depovere, Sinnesael, Sarnecki en libero Lemay.

Goede start

Waremme toonde meteen dat het niet toevallig won van Guibertin vorige week. Met stevige opslagdruk ging het aanvankelijk goed mee met de thuisploeg. Bij 9-9 schakelde Prefaxis een versnelling hoger met Ver Eecke die eerst de 10-9 forceerde en net erna ook een netfout bij de bezoekers afdwong. Wanneer Depovere ook aan de opslag succesvol toesloeg, stond de kloof van vier punten op de bordjes. Toch lieten de Luikenaars de kopjes niet zakken. Blokkerend wamen ze er beter door en met Pavelke hadden ze een alerte man aan het net die reduceerde tot 15-14. Meteen het sein voor coach Peris om een time-out in te roepen. De 39-jarige Barca bleef scoren bij Waremme, Sarnecki van Prefaxis geraakte er niet door: 16-16 en alles te herdoen. Menen profiteerde dan van een aanvallende misser bij Borgworm maar zag de voorsprong weer tenietgedaan door een ace van Csanad. In de slotfase van het openingsspel maakte Sarnecki dan toch het definitieve verschil: 25-23.

Snel einde

In de tweede set werd Anshel Ver Eecke geblesseerd van het veld gedragen. Robbe Vandeweyer kwam in zijn plaats. Het kon de thuisploeg niet tegenhouden om door te gaan op het elan van de eerste set: 25-20 en set twee was binnen. Voor Waremme was het game over, Prefaxis toonde zich in de derde set voor te sterk met 25-14.

Komende woensdag mogen de jongens van coach Juricic zich opmaken voor een bekerverplaatsing naar reeksgenoot Zoersel. Alleen bij winst gaat Menen ook door naar de 1/4e finales. Volgende week zaterdag staat Prefaxis met een trip naar Noliko Maaseik in competitieverband voor een serieuze uitdaging.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier