Prefaxis Menen als (gedeeld) vierde naar play-offs

Redactie KW

Menen heeft zijn laatste wedstrijd gewonnen van de reguliere competitie. Het werd 3-0 met als setstanden 25-19, 25-21 en 25-19. Daarmee start het als (gedeeld) vierde aan de play-offs.

Prefaxis kon al terugblikken op een zeer degelijke eerste seizoenshelft met een paar stuntzeges. Tegen Zoersel -dat in de heenmatch probleemloos aan de kant werd geschoven- wilden de jongens van coach Peris de reguliere competitie in schoonheid afsluiten.

Kleine verrassing in de basis bij Prefaxis waar Ver Eecke de Pool Gorski naar de bank verwees. Zoersel hield ook een paar certitudes op de bank en dat brak hen zuur op. Aan de eerste technische onderbreking bedroeg de achterstand al vijf eenheden. Sarnecki was de kwelduivel van dienst voor de bezoekers maar ook Ver Eecke sprokkelde gemakkelijk de punten bij mekaar. Zoersel probeerde het nog even met een dubbele wissel maar het was Ver Eecke die de setbal kon verzilveren.

Zoersel gaf nadien niet meteen de indruk een antwoord te kunnen bieden op het aanvalswerk van Menen. Heyrman tekende voor de 9-4 en de 10-6. En toch zou het Peris zijn die zijn troepen naar de kant zou moeten halen na een nonchalant moment waarbij Zoersel weer langszij kwam (11-11). Menen moest opeens gaan ploeteren voor elk punt. Vleugels -het vroegere beachmaatje van Lars Maddens- serveerde zijn ploeg naar 17-17 en een misser van Sarnecki zette Menen op 17-18. Na het afgaan van de alarmbel stelde Sarnecki weer orde op zaken.

Zoersel putte moed uit het betere spel en trok die lijn door in set drie met Devriese die geregeld aan het bezoekende kanon stond (5-7). Heyrman draaide de rollen weer om dankzij zijn gerichte service (11-9) en ook Vandeweyer onderscheidde zich van aan de opslaglijn (15-12). Zoersel haalde alles uit de kast om de scheve situatie nog recht te zetten maar het liet zich al te vaak betrappen op storende en onnodige fouten. Maddens maakte in de slotfase nog zijn rentree na lang blessureleed.

In de eerste wedstrijd van de play-offs mag Menen zaterdag op bezoek bij leider Maaseik. De eerstvolgende thuismatch is voor zaterdag 11 maart tegen Antwerpen.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier