Prefaxis mag titelfinales vergeten na zure nederlaag bij Gent

Redactie KW

Menen verloor voor het eerst dit seizoen van staartploeg Gent met 3-0. Setstanden waren 25-20, 25-20 en 25-22. Prefaxis mag zo een kruis maken over de titeldroom. Voor Gent waren het de eerste punten in deze nacompetitie. Menen blijft wel op de derde plaats op acht punten van Roeselare en Maaseik.

Een dubbel gevoel bij de spelers van Menen na de twee partijen van woensdagavond. Enerzijds waren ze best tevreden met het verlies van Antwerpen, waardoor ze sowieso op de derde plaats bleven. Anderzijds heerste er toch wat ontgoocheling door de driepunter van Maaseik tegen landskampioen Roeselare. Prefaxis werd zo op acht punten van het leidersduo gezet. Als de jongens van Juricic nog enige kans op de titelfinales wilde behouden, dan was de volle buit een must bij het puntenloze Gent. Menen had in de voorgaande drie onderlinge confrontaties aan het langste eind getrokken. Maar tegen een ploeg die niets meer te winnen of te verliezen had, weet je toch maar nooit.

Thuisploeg voort op elan

En Lowie Stuer bevestigde die stelling meteen aan de opslaglijn. Met een ace en met twee andere geslaagde opslagen van VDK, ging de thuisploeg naar 4-1. Menen deed het weer met Peter Jensen in de basis, ten nadele van Robbe Vandeweyer. Maar de Deen haalde in de beginfase niet zijn niveau van in Antwerpen. Jonas Kvalen daarentegen liet met 3 op 4 wel van zich spreken. Zijn ploeg ging echter toch met drie punten achterstand richting eerste technische time-out. Prefaxis zou de achterstand beetje per beetje wegknabbelen. Toen Dosset bij de thuisploeg miste, stond het plots 12-11. De thuisopposite Wouter Ter Maat – 80% aanvallend succes in de beginfase – was moeilijk af te stoppen, maar Prefaxis kwam wel naast VDK: 14-14. Heel even maar, want Gent sloeg weer toe van aan de servicelijn om via Laszlo De Paepe door te duwen tot 18-14. De manier waarop Kvalen en zijn maats bleven vechten was mooi om zien. De Gentcoach voelde weer nattigheid bij 18-17 en hij riep zijn troepen naar de kant voor een sessie peptalk. Dat bleek de juiste zet, want Menen kwam nog amper tot scoren en rolde zo de rode loper uit voor de thuisploeg.

Prefaxis mag titelfinales vergeten na zure nederlaag bij Gent

In set twee miste Prefaxis zijn start niet. Valkiers serveerde lekker, Sinnesael vond middendoor het gaatje: 6-8. Gent liet niet begaan en bracht Menen receptioneel een paar keer in verlegenheid. Bij 13-11 zag het er opnieuw benard uit voor Sinnesael en co. Heyrman kwam in en scoorde ook, Ver Eecke dreef zijn scoringsprecentage wat op: 16-17. En Gent loste niet, integendeel. Na de 22-19 forceerde Degruyter de dubbele voorsprong van aan de service. Prefaxis meteen een kostbaar punt kwijt in de race naar de titelfinales.

Radeloze bezoekers

En het zou nog erger kunnen, want Gent nam meteen de leiding in het derde spel, al liepen de Oost-Vlamingen nooit ver weg. Kvalen deed er nog steeds alles aan om de achterstand uit te wissen, maar Ter Maat aan de overzijde reageerde telkens gevat: 13-11. Het werd frustrerend voor de grensploeg, die amper kon scoren op eigen service, iets waar Gent wel in slaagde. De voorsprong werd zo uitgediept en Menen kwam op 22-19. Na de 22-22 lukte niets nog bij de bezoekers die radeloos achterbleven in de Edugo Arena.

Menen speelt zaterdag zijn allerlaatste titeltroeven uit in eigen zaal tegen leider Maaseik. Daarna volgt nog een verplaatsing naar de ontgoocheling van de nacompetitie Asse-Lennik, om de play-offs thuis tegen Roeselare af te sluiten.

(MPM – Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier