Prefaxis keert spectaculair terug na 0-2-achterstand, zwaar tumult na de match

Redactie KW

Prefaxis heeft de Vauban nog eens in lichterlaaie gezet na een spectaculaire zege tegen Antwerpen. De Sinjoren kwamen nochtans makkelijk 0-2 voor maar daarna toonde Menen zich ijzersterk met de feilloze ingevallen Leonis Dedeyne. Setstanden waren 22-25, 20-25, 25-21, 25-18 en 15-12.

Veel volk in de Vauban voor de eerste topper in de play-offs tussen twee ploegen die verloren op de openingsspeeldag. Prefaxis had er weinig van gebakken in Maaseik en wilde voor eigen volk tonen dat het wel degelijk een rol van betekenis kan spelen.

Sinnesael blokte zijn ploeg dan ook naar een veelbelovende 4-2, maar Krastins dichtte de kloof met een winnende opslag. Veel slordigheden in de beginfase ook met veel opslagmissers aan beide kanten. Ex-Menenspeler Cox voerde de druk wel op bij 15-16 aan de opslaglijn en Douglas Powell dreef Prefaxis in een time-out (18-19). De Sinjoren leken wel gelanceerd: Douglas Powell scoorde opnieuw en ook met zijn service richtte hij ravage aan (19-23). Ver Eecke en Sinnesael hielden Menen nog even in de set, Dardenne moest zelf schuilen in een time-out: 22-24. Een succesvolle set van de vroegere coach van Prefaxis.

Prefaxis keert spectaculair terug na 0-2-achterstand, zwaar tumult na de match

Menen kwam niet geconcentreerd uit de kampwissel en moest een 0-4 incasseren. De schade werd herleid aan de eerste technische time-out, vooral omdat Antwerpen ook wat steken liet vallen. Cox demonstreerde dat bij 8-8 met een aanval in het net en meteen erna met een bal die hij hopeloos buiten de lijnen joeg. Maar Prefaxis toonde zich toch ook niet in zijn beste doen en liep tegen 3 opeenvolgende bloks aan. Nadien pompte Krastins er aanvallend ook nog een puntje bij: 10-13. Ook Cox liet zich gelden met een loepzuivere ace. Gorski zette de remonte in voor Menen maar Antwerpen reageerde telkens met een goede aanval.

Dedeyne startte in het derde spel maar Prefaxis had nog steeds alle moeite van de wereld om de punten te maken. Sinnesael blokte zijn ploeg na een mooie rally wel naar 5-4. En de blokwerking draaide opeens op volle toeren bij de thuisploeg. Dedeyne wist weer een Antwerpenaanval af te stoppen en dat was goed voor een koof van 3 punten. Ver Eecke deed daar nog een extra puntje bij en ook Depovere -ex-Antwerpen- deelde maar al te graag in de vreugde met een winnende opslag: 19-14. Sfeer genoeg in de Vauban en dat inspireerde Heyrman tot de 21-15. Een voorsprong die Prefaxis niet meer uit handen gaf.

De thuisploeg -nog steeds smet Sarnecki op de bank- schoot in set vier het best uit de startblokken met Ver Eecke die de 6-3 wist te scoren. Dardenne wisselde daarop zijn spelverdeler, Menen ging toch met een verschil van vier punten naar de eerste technische time-out. En de ingevallen Dedeyne bleef maar scoren voor zijn ploeg en bij Antwerpen slopen er alsmaar meer slordigheden in het spel: 14-7 en de bezoekende supporters werden er zowaar stil van. De set ging naar Menen en dat was niet naar de zin van de meegereisde Antwerpenfans die het zowaar aan de stok kregen met de Menenspelers.

In de belle klommen de Sinjoren op 1-3, Sinnesael blokt met veel bravoure weer naar 6-6 al liep hij wel zelf tegen de muur aan bij 7-8. Spanning troef in een zinderende sfeer met een bezoekend misverstand dat het vuur nog maar eens in de Vauban stak: 10-9 en de nek-aan-nekrace die gewoon voortduurde. Antwerpen kwam nog eens voor maar moest die voorsprong weer afstaan na een outsmash van Cox: 12-11. Dat deed hij op matchpunt -zonder blok- nog eens onbegrijpelijk over.

Na de match gingen de spelers van Antwerpen nog met de supporters van Menen in de clinch.

Volgende week gaat Menen op bezoek bij Aalst, een directe concurrent voor een plaats in de subtop. (MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier