Prefaxis kan niets rapen bij Maaseik

Prefaxis Menen kon Maaseik nooit echt onder druk zetten. © MPM
Redactie KW

Menen heeft een zware nederlaag opgelopen bij titelkandidaat Maaseik. Het werd 3-0 met 25-21, 25-23 en 25-19 als setstanden.

Menen begon met dezelfde spelers die woensdag nog Loimaa uit Finland uitschakeleden in de Challenge Cup. Maaseik startte ook met de sterkste opstelling. De bezoekers vonden direct hun draai in de Lotto Dôme (3-5) maar het was wel Maan die met een 3 op 3 voor de 12-8 tekende. Menen werkte de achterstand bijna helemaal weg (13-12), maar het beperkte de rol tot achtervolgen. Wijsmans maakte de klus af.

Juricic moest al snel vluchten in een time-out na een slecht begin van zijn ploeg in het tweede bedrijf. Wijsmans bleef de punten scoren bij de thuisploeg, Menen stond al drie punten in het krijt bij de eerste technische onderbreking. Die achterstand kregen ze niet meer van het bord omdat de aanvallende machine bij momenten stokte. Vandeweyer kwam nog tussen de lijnen, de gespierde aanvaller kon het tij niet doen keren, al kwam het met 20-19 nog in de voetsporen van de veelvoudige landskampioen.

Prefaxis bleef vechten voor wat het waard was en sprokkelde in set drie ook een bonus van drie punten bijeen. De service van Kvalen zorgde meermaals voor gevaar. Jelle Sinnesael deed ook zijn deel bij 11-14. Menen zou zijn sterke niveau niet kunnen aanhouden: Ver Eecke smashte buiten (13-15) maar de kloof van vier punten bij 14-18 dreef de Maaseikcoach wel in een time-out. Dat schudde de Limburgers echt wakker: Heyrman werd afgeblokt en nadien walste Maaseik over de bezoekers met 7 punten op rij.

Prefaxis kan de winterstop ingaan na een meer dan degelijke heenronde. Vooral de overwinning in Antwerpen sprong er bovenuit en ook in de Challenge Cup is Menen nog actief na overwinningen tegen Doetinchem en Loimaa.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier