Prefaxis doet Asse-Lennik sidderen en beven

© MPM
Redactie KW

Menen heeft de laatste match in eigen zaal tot een goed einde gebracht. Het bracht titelkandidaat Asse-Lennik lange tijd aan het twijfelen.

Het werd zelfs 3-2 met 26-24, 25-18, 19-25 en 15-12 als setstanden. De Vlaams-Brabanders zullen met Knack Roeselare strijden voor de landstitel.

Voor Menen stond er niet veel meer op het spel in de laatste thuismatch van het seizoen. Al kon het wel het blazoen oppoetsen na de beschamende prestatie afgelopen weekend tegen hekkensluiter VH Leuven. De belangen voor Lennik waren een pak groter. Eén setje volstond voor de Vlaams-Brabanders om de titelfinales te bekampen tegen Knack Roeselare.

Adrenaline werkte verlammend

Asse-Lennik liet er geen twijfel over bestaan: door met de sterkste opstelling te starten, wilden ze de openingsset meteen veilig stellen. Maar de adrenaline werkte eerst verlammend. Veel opslagmissers en een outsmash van Baetens lieten Menen met 2 punten voorsprong richting eerste onderbreking gaan. Een blok op Baetens verdubbelde die bonus, coach Devoghel voelde de bui al hangen. Zijn ploeg geraakte pas op dreef na de 17-11 en de onderbreking bij 17-13 toen de scheids twijfelde aan de opstelling. Overbeeke leidde zijn troepen opeens naar de voorsprong (20-21), maar het was toch Prefaxis dat de koelte bewaarde. Baetens zag zijn vlam buitenvliegen.

De nervositeit nam toe bij de bezoekers, zeker wanneer Orczyk de 5-0 in het thuisblok knalde, hij mocht meteen ook naar de kant. Daarna een kopie van de eerste beurt: Prefaxis liep uit tot 17-11 en zag Asse-Lennik toch weer naderen tot 17-14. Daarna waren Overbeeke en zijn maats het noorden kwijt.

Leuven zet Asse-Lennik op de rails

Asse-Lennik kwam pas echt tot leven wanneer VH Leuven een set pakte tegen Antwerpen. Dat gaf hen mathematische zekerheid over de titelfinales en de bijhorende vleugels. Prefaxis kwam er niet meer aan te pas in dat spel.

De rest van de match was voor de statistieken. Menen won nog met 3-2.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier