Piotr Orczyk nieuw bij Knack Roeselare

Piotr Orczyk toonde zijn kunnen in de play-off-finale en dat is Knack Roeselare duidelijk niet ontgaan. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De 22-jarige Pool komt over van Asse-Lennik, afgelopen seizoen tegenstander van Knack in de play-off-finales.

De landskampioen heeft zo meteen een vervanger gevonden voor Tomas Rousseaux, die vorig weekend aangaf de club te verlaten. De zoon van coach Emile Rousseaux kiest voor een buitenlands avontuur.

Piotr Orczyk is geen onbekende voor Knack Roeselare. In de tweede match in de finale van de play-offs (3-2 in Lennik) zette hij zowat in zijn eentje zijn team weer op gelijke hoogte. De Pool was toen in sporthal Molenbos niet af te stoppen en scoorde 24 op 29 aanvallen en 4 blokpunten en dat is Knack Roeselare duidelijk niet ontgaan.

Derde buitenlander

De linkshandige receptie-hoek (1m98), die Lennik zelf ging halen bij het Poolse Effector Kielce, tekende een contract voor 1 jaar en is de tweede nieuwkomer voor Knack Roeselare, na de Spaanse setter Angel Trinidad de Haro, die Eemi Tervaportti komt vervangen. Met ook nog Joppe Paulides in de kern lopen er volgend seizoen dus drie buitenlanders rond op Schiervelde.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier