Pas aangeworven reus verlaat Prefaxis Menen met onmiddellijke ingang

Redactie KW

Nadat duidelijk werd dat kapitein Jelle Sinnesael onder het mes moet, werd dinsdag nog een knoop doorgehakt op de middenpositie.

Grigor Kartev verlaat met onmiddellijke ingang Prefaxis Menen. De Bulgaarse reus met Franse nationaliteit was nog geen maand in dienst bij de grensclub. Ook deze keer ligt een medische reden aan de basis van de beslissing.

Uit verschillende tests is immers gebleken dat de boomlange middenman van 2m15 medisch niet geschikt is om mee te draaien op Liga A-niveau. Zowel voor de club als voor de speler was het duidelijk dat beterschap op korte termijn er niet in zat. Kartev bracht gisterenavond zijn medespelers op de hoogte en reist vandaag ook niet meer mee naar de oefenwedstrijd in Gent.

Gezien de mogelijke onbeschikbaarheid van Jelle Sinnesael en het onverwachte vertrek van Kartev zit Prefaxis Menen momenteel dus krap op de middenpositie. De sportieve staf bekijkt volop wat de mogelijkheden zijn om deze tegenslagen op te vangen.

Pas aangeworven reus verlaat Prefaxis Menen met onmiddellijke ingang

In de tweede ploeg hebben ze met Maxim Libert (nu al 2m00) een toptalent van 16 jaar in de rangen. Wordt dat de oplossing? “Hij is nog jong”, houdt sportief manager Ron Andelhof nog wat de boot af. “We mogen zo’n spelers van die leeftijd ook niet overbelasten, trainingen op Liga A-niveau zijn immers niet te onderschatten. We houden zijn prestaties bij het tweede team in de gaten en bekijken of hij later toch niet kan aansluiten bij de eerste ploeg.”

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier