Par-ky Menen pakt drie punten op Gent

Sinnesael toetst de bal hier over het net. © MPM
Redactie KW

Menen heeft zich in tegenstelling tot de heenmatch geen punten laten ontfutselen tegen Gent. In de Eduga Arena werd het 1-3 met 19-15, 20-25, 25-20 en 20-25 als setstanden. Par-ky blijft daarmee bovenaan meedraaien.

Voor de nieuwe libero Bernardo Silva was het zijn competitiedebuut. De 21-jarige libero traint nog maar ruim een week mee met de grensjongens. Janusz Gorski was opnieuw fit verklaard na zijn knieblessure die hem sinds midden november aan de kant hield. De Pool startte toch nog op de bank ten voordele van Gilles Vandecaye.

Ver Eecke zette zijn ploeg op 6-8, maar het was ex-Menenaar Robbe Vandeweyer die Peris toch in een eerste time-out duwde bij 10-9. Par-ky leek op weg naar een lastig spelletje wanneer Vandecaveye out smashte (16-14) en Winkelmuller op een blok stootte (18-16). Peris greep in: Maddens loste Folguera af en Gorski loste Ver Eecke af. Menen scoorde zowaar 8 punten op rij met Sinnesael aan de opslag en dat volstand voor simpele openingswinst. Ondertussen was ook Gorski ingevallen om 2 op 2 te scoren in aanval.

Winkelmuller toonde in set 2 nog maar eens zijn waarde, dit keer met zijn bommen aan de opslaglijn: 1-5. Ver Eecke ontpopte zich tot betrouwbare pion in de afwerking (3-8). Gent zag weer kansen dankzij De Vries en wanneer Vandecaveye – aanvallend een moeilijke match maar in receptie wel héél secuur – de bal buiten kegelde bij 9-10 moest Par-ky weer een versnelling hoger schakelen. Dat gebeurde ook al kwam er ook heel wat hulp van een falende thuisploeg: 10-16. Alle hens aan dek weer wanneer De Vries kwam opzetten. De time-out van Peris (17-19) kwam net op tijd. Sinnesael (19-23) en de aanvallend zeer aanwezige Ver Eecke maakten het uit.

Gent toonde weer zijn tanden in het derde spel en Vandeweyer acete Gent naar 15-13 na een misverstand in de bezoekende defensie. Ook de Vries zat nog fris genoeg om zijn zeventiende punt van de match te maken: 16-14. Een dipje van Ver Eecke dwong Peris in een time-out bij 20-16 al verbeterde de situatie er niet op wanneer Ostvik de 23-17 op het parket klopte, een onoverbrugbare kloof.

Gent bleef doorzetten in het vierde spel en maakte het Menen knap lastig, toch gingen de bezoekers met 5-8 naar de eerste technische onderbreking. VDK puurde daar energie uit om via Ogink weer langszij te klimmen. De Gentse verdediging liet zich meermaals in positieve zin opmerken. Een ace van Dedeyne werd niet toegekend door ref Herbots en het terecht protest leverde geel op voor VDK, meteen ook weer de de 10-12-voorsprong voor Menen. Silva kreeg het receptioneel moeilijk maar Sinnesael camoufleerde dat met een blok bij 12-14, Vandeweyer mepte het volgend punt buiten en wanneer Folguera blokte naar 15-19 kon Par-ky de zege al ruiken. Wanneer ver Eecke de 18-22 op de bordjes acete, was de Meense driepunter helemaal veilig.

Vreugde na een punt van Menen.
Vreugde na een punt van Menen.© MPM

Volgende week neemt Menen het thuis op tegen tegen het Borgworm van ex-speler Lienert Cosemans.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier