Par-Ky Menen opnieuw te sterk voor Gent

© MPM
Redactie KW

Nadat Menen woensdag op bezoek in Gent al won met 0-4, pakte het zaterdag in eigen zaal weer zwaar uit. Par-ky won weer vier opeenvolgende sets (25-17, 25-17, 25-22 en 25-16).

Coach Peris koos voor Folguera, Gorski, Sinnesael, Winkelmuller, Ver Eecke, Fasteland en libero Rikberg in de basis. Hij zag zijn ploeg een vliegende start nemen tegen zijn ex-spelers Dedeyne en Vandeweyer. Sinnesael blokte de grensploeg naar 18-9, bij 21-13 mochten Andriessen en Vercruysse succesvol opdraven.

Het vuur sloeg al vlug in de pan in set twee wanneer Rikberg uitpakte met een fenomenale redding en zijn ploeg Menen zo naar 4-2 stuwde. Een voorsprong die Menen behield omdat de blokwerking weer geregeld perfect stond afgesteld. Ex-Gentspeler Andriessen gaf het nekschot bij 24-16 met een ace.

Gent putte hoop uit het betere derde spel (8-10), maar Winkelmuller draaide de rollen in geen tijd om met een strakke opslag. Gent sprong toch nog even over Menen (13-15) maar na de 18-18 drukte de thuisploeg stevig door.

Dat deed het ook in het extra vierde spelletje met invallers die niet ontgoochelden.

Maandag vertrekt de ploeg op stage naar het Franse Orange tot en met zaterdag. De competitie start de week nadien met een verplaatsing naar Zoersel. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier