Par-Ky Menen morst met punten tegen Gent

© VDB
Redactie KW

Par-Ky heeft in eigen zaal verrassend een punt verloren tegen Gent na een ondermaatse partij die op 3-2 eindigde. Vooral in receptie faalden de grensjongens.

Na een vrij weekend kwam Par-Ky opnieuw aan spelen toe. Echter zonder Gilles Vandecaveye – die op training een spierscheurtje opliep.

Menen miste zijn start compleet tegen Gent dat met Dedeyne en Vandeweyer twee ex-Menenspelers in de basis had staan. Na een outsmash van Gorski stond de thuisploeg al 2-7 in het kruit. Serverend haalde het wel een hoog rendement en daardoor sloop het weer dichter (7-8) maar libero Rikberg liet zich een paar keer te makkelijk ringeloren: 8-11.

Gent speelde zonder complexen en ging vrijuit zijn kans. De Vries pikte zijn punten mee terwijl Gorski en Winkelmuller een paar keer in de fout gingen. VDK Gent op die manier verrassend naar setwinst.

Slordigheden

Onder het oog van ex-Menenspeler Dries Heyrman waren Sinnesael en zijn gevolg nu wel direct bij de les. Winkelmuller plaatste de bal netjes in het hoekje: 7-4. Geen denderend niveau in de Vauban met twee ploegen die de slordigheden opstapelden.

Na een misverstand bij VDK stond de 15-11 op het scorebord. Marko Klok zag de bui hangen en riep zijn jongens naar de kant (18-13). Tevergeefs: Fasteland stelde gelijk in sets.

Winkelmuller naar de kant

Technisch verfijnd volleybal kregen we nog steeds niet te zien in het derde spel. Een bleke Winkelmuller moest naar de kant bij 9-10 ten voordele van Vercruysse maar die zag zijn eerste aanval buiten stranden. Gent strooide nog wat zout in de wonde met een blok op Ver Eecke: 12-16. Nog meer zorgen voor Peris wanneer de receptie andermaal faalde. Maddens mocht bij 13-18 de bakens proberen te verzetten, hij loste Folguera af aan de spelverdeling. De 16-22-tussenscore beloofde niet veel goeds.

Akkefietje Vandeweyer en Gorski

Maddens startte in het vierde spel en zocht nadrukkelijk Jelle Sinnesael op. Een akkefietje aan het net met Vandeweyer en Gorski waarbij coach Klok zelfs op het terrein kwam, kende geen sanctie. Gorski putte er wel energie uit: 6-3.

Gent klampte nog altijd en kwam langszij na een rotatiefout en het punt nadien knalde Ver Eecke in het bezoekende blok. Menen kon na een mooie rally wel weer met een voorsprong van twee punten naar de tweede technische time-out maar het verspeelde de bonus direct weer.

Gorski forceerde overwinning

Op naar een spannend setslot. Daarin blokte de ingevallen Andriessen de 19-17, Rikberg liet zich nadien weer vangen (20-20). Zijn medemaats trokken het toch nog recht.

Menen kwam in nauwe schoentjes bij 5-7, zeker wanneer ook Gorski buitensmashte (8-11). Vandeweyer volgde zijn voorbeeld aan de andere kant van het net. 12-12 en alles te herdoen. Gorski forceerde met zijn opslag dan toch nog de overwinning.

Volgende week zondag gaat Par-ky op bezoek bij Waremme.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier