Par-Ky Menen maakt brandhout van VDK Gent

Redactie KW

Menen blijft op zeer hoog niveau acteren in de voorbereiding. Op verplaatsing bij Gent ging het met 0-4 winnen. Aanwinst Julien Winkelmuller haalde een aanvalspercentage van boven de 70% .

VDK Gent versterkte zich in het tussenseizoen met onder meer Robbe Vandeweyer en Leonis Dedeyne die vorig jaar nog op de Meense loonlijst stonden. Ze startten beiden in de basis, Dedeyne als middenspeler. Gent hield de schijn aanvankelijk nog hoog en kon gelijke tred houden met Par-Ky in het openingsspel. Maar van zodra Winkemuller zijn voorhamer bovenhaalde, kon de thuisploeg niet meer volgen en het haalde de twintig punten niet.

Ook in de tweede en de derde beurt zouden de jongens van Marko Klok geen twintig punten kunnen scoren ondanks weerwerk van Robbe Vandeweyer. Daarvoor speelde Winkelmuller te sterk. Maar ook Gilles Vandecaveye kon terugblikken op een puike prestatie. Hij kreeg veel recepties te verwerken en bleef boven water en ook aanvallend en serverend liet de jonge Bellegemnaar zich opmerken.

In de bijkomende vierde beurt wisselde coach Peris van pionnen maar ook nu weer gaf Par-Ky geen krimp: 22-25.

Bij Menen maakte de Estse libero Rait Rikberg een geslaagd debuut. Hij zette meteen de lijnen uit op het achterveld, communiceerde volop en toonde zich wendbaar en efficiënt. Lijkt nu al een toptransfer.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier