Par-Ky Menen kansloos ten onder in Aalst

Redactie KW

De carnavalsmatch in Aalst is voor Menen uitgedraaid op een ware sisser. Een veredeld B-team van Peris kon op geen enkel moment aanspraak maken op deelwinst. Par-Ky rondt de reguliere competitie ondanks de zware nederlaag wel af op de derde stek. Setstanden waren 25-19, 25-15 en 25-18.

Omdat er eigenlijk niets meer op het spel stond, gaf Ratko Peris speelgelegenheid aan al zijn bankzitters. Dat betekent dat zowel Maddens, Vercruysse, Andriessen als Gorski de voorkeur kregen op respectievelijk Folguera, Winkelmuller, Sinnesael en Ver Eecke. “De wisselspelers werken ook al een heel jaar hard en verdienen dit. Bovendien zijn er een paar basispionnen die zo goed als alle matchen speelden en voor hen is wat extra rust mooi meegenomen”, verklaarde de coach zijn keuze. Natuurlijk wil hij ook nog niet teveel in zijn tactische kaarten laten kijken aangezien ze Aalst in de nacompetitie opnieuw treffen in de C-poule.

De Oost-Vlamingen deden het zonder van Walle -net vader geworden- en ook ex-Knack-speler Claes bleef aan de kant met een nekhernia.

De wedstrijd zelf dan: die verliep in een zeer aangenaam sfeertje. Dat had vooral te maken met de volle tribunes gevuld met heel wat verkleedde fans. Een carnavalsmatch gaat in Aalst niet onopgemerkt voorbij en ook Menen deed zijn duit in het zakje. De supporters zakten met twee volle bussen af richting de Ajuinstad. Zij zagen hun ploeg een moeilijke start nemen. De 16-9 bij de tweede technische time-out sprak boekdelen. Menen herpakte zich met Maddens aan de opslag: 18-14 en time-out voor Johan Devoghel. Colson reageerde gevat met de 22-16.

Meegereisde supporters

Ook in set twee toonde Aalst zich meteen bij de pinken: Peris moest al schuilen in een time-out bij 5-2. Laszlo Depaepe diepte de kloof uit tot 11-6. Het antwoord van Menen bleef povertjes al probeerde Maddens wel de bakens te verzetten met zijn opslag. Devoghel voor alle zekerheid toch maar een time-out bij 13-10. Wendt kegelde nadien de bal ook buiten maar Menen stapelde dan de missers op: 17-11 en een dubbel driemansblok deden de bezoekers zelfs helemaal blozen: 22-13.

Par-Ky Menen kansloos ten onder in Aalst

In de derde set kwam Menen heel even op voorsprong maar Staszewski sloeg de bezoekende droom al snel aan diggelen met gerichte opslagen: 10-6. Peris voerde geen wissels door, dat was vooraf afgesproken met de spelers. Menen probeerde nog wel iets aan de achterstand te doen, maar Aalst duwde door omdat het de carnavalsmatch o zo graag feestelijk wilde afsuiten.

Par-Ky maakte daardoor geen schijn van een kans. Vooral jammer voor de 100 meegereisde enthousiaste supporters.

Woensdag staat er met Menen-Olympiacos een echte Europese kraker op de agenda in het kader van de kwartfinales van de Challenge Cup. De Grieken bezitten over een stevige kern met een paar absolute kleppers. Daarna heeft Par-ky anderhalve week om zich voor te bereiden op de nacompetitie die ze starten in eigen zaal tegen Zoersel op 24 februari.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier