Par-ky Menen grijpt de leiding

Vreugde bij Menen want ze grijpen de leiding na hun zege op Guibertin. (Foto MPM) © (Foto MPM)
Redactie KW

Menen heeft zich met een collectief knappe 0-3 overwinning op Guibertin (18-25, 17-25 en 20-25) verzekerd van de leidersplaats in de Euromillions volleyleague. Het is van november 2003 geleden dat de grensploeg nog eens alleen aan de kop stond.

Ook toen klopte Menen (met oa Delanghe, Van Huffel en Roelandt) Roeselare en Maaseik in de eerste ronde. Par-Ky herhaalde die stunt 14 jaar later dus nog eens.

Tegen Guibertin gaf coach Peris het vertrouwen aan dezelfde spelers die Knack een week eerder aftroefden. De Waals-Brabanders konden een beroep doen op verloren zoon Urnaut (ex-Menen) die de voorbije drie maanden een schorsing uitzat. Hij zou diep in de eerste set zijn rentree maken en zag Par-ky schitteren. Ver Eecke en fasteland scoorden aan 100% in het openingsspel (12-15) en ook Winkelmuller toonde zich weer uiterst efficiënt. Via 15-22 ging de Fransman met zijn zesde punt voor de openingswinst.

Menen liep weer 2-5 uit in het tweede bedrijf en zag die kloof alleen maar groter worden. Folguera kroonde zich als perfecte dirigent, Gorski maakte maar al te graag de 12-17 via zijn blok. Winkelmuller trok zijn ploeg opnieuw met zes punten over gans de set over de streep.

De derde beurt was er eentje voor Jelle Sinnesael die Menen bij 10-13 de weg wees. Hij zou met 4 op 4 in aanval een belangrijke rol spelen. Alles lukte zowaar bij de grensploeg en de nochtans kleine setter Folguera scoorde met twee bloks. Een ace van Winkelmuller sloeg Guibertin definitief knock-out. Een mooie zege voor Par-Ky dat de nieuwe fiere leider is in de Liga A.

Het worden drukke weken voor de jongens van coach Peris. Woensdag verdedigt het thuis de 1-3-voorsprong tegen VH Leuven in de kwartfinale van de Beker van België terwijl Aalst zaterdag op bezoek komt in competitieverband. Vanaf december komt Menen ook Europees weer in actie. In de eerste ronde wacht een dubbele confrontatie tegen Schönenwerd uit Zwitserland.

(MPM – Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier