Packo Zedelgem C kroont zich tot kampioen in tweede provinciale

© Foto SMO

Tegen VT Kortrijk B kwam het kampioenschap van Packo C zaterdagavond niet meer in gevaar.

Het ervaren Packo Zedelgem C boekte vorige week al de cruciale overwinning die hen definitief op weg zette naar de titel in tweede provinciale. Toen klopten ze namelijk de eerste achtervolger in het klassement, de clubgenoten van Packo Zedelgem B, met 3-2. De kloof tussen beide teams bedroeg bij aanvang van de voorlaatste match amper drie punten. Aangezien Packo C echter twee wedstrijden meer won dit seizoen, volstonden de drie punten voor zekerheid over de titel.

De bezoekers van VT Kortrijk B beschikten over amper zes spelers en Packo kon dan ook vlot zijn wil opleggen. Enkel in set twee liep het voor de thuisploeg eventjes stroef, maar in set drie zette Packo de puntjes op de i. Ondanks meerdere applausvervangingen werd de derde set met 25-13 gewonnen en na de 3-0-zege kon het titelfeest ingezet worden.

In de slotwedstrijd van volgende week – op het veld van Smashing Club Ingelmunster – staat er sportief niets meer op het spel, maar toch wil Packo C het seizoen ongetwijfeld in schoonheid afsluiten. Bij het team zijn er namelijk twee clubiconen die afscheid nemen als speler: spelverdeler Sam Bolliou (36) en receptie-hoekspeler Kevin Vanbelle (34). Ook Packo Zedelgem B, dat zeker is van de tweede plaats in de eindstand, komt overigens nog in aanmerking voor promotie naar eerste provinciale. (AD)