Packo Zedelgem A op een zucht van de titel

Brecht Aneca: "Zedelgem is de place to be als je op zoek bent naar een feestje." (foto AD)
Redactie KW

De doorstart die Packo Zedelgem A dit seizoen maakte, zal niet ongemerkt voorbijgaan. Vorig weekend werd Roepovo Poperinge in drie korte sets vakkundig in de pan gehakt. Dit weekend wordt de champagne koel gezet. Mits een zege tegen hun B-ploeg mogen ze aan het feest en is een promotie naar tweede divisie terug een feit.

“Roepovo Poperinge staat momenteel aan de onderkant van het klassement, maar ze hebben zeker de individuele kwaliteit om hoger te staan in dit klassement”, klinkt het bij Brecht Aneca (22) uit Loppem. “Daarom dat we heel geconcentreerd aan deze wedstrijd begonnen. Poperinge liet af en toe wel eens iets moois zien aan het net, maar onze overwinning kwam eigenlijk nooit in gevaar. Komend weekend kunnen we kampioen spelen tegen onze B-ploeg en het wordt nog opletten. Zij hebben ook hun sterktes en als we onze focus verliezen, is alles mogelijk. Maar ik denk toch dat Zedelgem de place to be zal zijn als je op zoek bent naar een feestje.”

Volgend seizoen wenkt tweede divisie en dat wordt niet zo simpel. “Nee inderdaad, daar moeten we wel van uit gaan. Dit seizoen verliep alles bijna van een leien dakje, maar dat zal volgend jaar ongetwijfeld anders verlopen. Tijdens de voorbereiding zal alles al moeten kloppen als we niet uit de boot willen vallen in het begin van het seizoen. Divisie is een totaal ander niveau met meer snelheid en soms andere tactiek.”

Ambitieus

Brecht, die laatstejaarsstudent sportmanagement aan Vives in Brugge is, heeft wel ambitie. “Normaal blijf ik bij Packo en hoop dat ik mee kan overgaan naar tweede divisie. In het begin van het seizoen had ik nog enorm veel last van een blessure, maar mocht ik wel blijven verder spelen. Zo was mijn quadriceps van mij rechterbeen minder goed beginnen functioneren waardoor de druk naar mijn knie ging. De pijn is momenteel nog niet helemaal weg, maar ik weet nu wat te doen en heb al een trainingsschema gemaakt voor wanneer het seizoen gedaan is. Mijn ambitie is zo hoog mogelijk proberen te spelen.”

(GD)

Zaterdag 17 maart om 20.30 uur: Packo Zedelgem A – Packo Zedelgem B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier