Overzicht bekerfinales nationaal & divisie

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De halve finales bij de nationaal en divisie spelende ploegen werden in heen- en terug betwist.

Bij de heren krijgen wij een finale B&W Lendelede – Marke/Webis, bij de dames is Hermes Oostende B – Bidavo Bissegem de finale. Bij de dames kon Bidavo Bissegem (Liga B) de 2-3 zege uit de heenronde bij Bevo Roeselare A (1ste divisie) voor eigen supporters met 3-1 een verlengstuk geven naar de finale. Bidavo opende met het kleinste 25-23 verschil en verdubbelde met 25-21. Bevo A gaf zich nog niet gewonnen, bleef met 19-25 in de wedstrijd maar daarmee was het beste van Bevo gezien. Bidavo overtuigde met 25-17 naar de finale de vierde beurt.

Hermes Oostende B (1ste divisie) dat VKT Torhout (Liga B) in de heenwedstrijd met een 2-3 zege verraste won thuis de terugwedstrijd met 3-1. De openingsset werd een fel betwiste deelbeurt met 30-28 winst voor Hermes dat met 25-16 gemakkelijker verdubbelde. Torhout kon de illusie op een ‘golden set’ nog even ophouden de derde beurt (18-25) maar in set vier liet Hermes B zich met 25-17 niet meer verrassen en haalde de finale.

Bij de mannen wordt de finale een confrontatie onder de Liga B-ploegen Black and White Company Lendelede en Marke/Webis. Die lag al zowat vast na de heenwedstrijden in de halve finale. Marke/Webis ging toen 0-3 winnen bij VT Kortrijk (2de divisie). In de terugwedstrijd kwam de kwalificatie voor de finale nooit in het gedrang. Marke/Webis won op een drafje in drie sets met respectievelijk 18, 16 en 13 tegenpunten.

Dat werd ook verondersteld voor Lendelede dat Doskom Moorslede (1ste divisie) op bezoek kreeg na de 0-3 uit de heenwedstrijd. Het werd evenwel een spannende en enerverende bedoening die in een 2-3 zege resulteerde voor Doskom. Doskom speelde zonder complexen een uitmuntende partij tegenover de thuisploeg die enkele wisselspelers opstelde omdat er enele basisspelers geblesseerd forfait gaven maar nooit niveau haalde. Doskom won met het kleinste verschil 23-25 de inleidende set, werd met 25-13 gecounterd in set twee maar verdubbelde met 30-32. Lendelede had dan nog één set nodig voor de kwalificatie en haalde die maar heel nipt met 26-24. In de belle haalde Doskom met 9-15 verdiend de dagzege.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier