Organisatie World League Volley voor het eerst naar België

14/09/16 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

De beste teams ter wereld zijn van 16 tot 18 juni te gast in Antwerpen. De Red Dragons krijgen er Frankrijk, Italië en Canada als tegenstanders voorgeschoteld.

Organisatie World League Volley voor het eerst naar België

© BELGA

Voordien (2-4 juni) moeten de Belgen naar Servië, waar ze naast het gastland ook de Verenigde Staten en Canada in de groep vinden.

In de tweede week volgt een bezoek aan Iran (9-11 juni), waar naast Iran ook Argentinië en Servië wachten. Doel voor de Belgische mannenploeg is uiteraard om in de hoogste wereldgroep te blijven.

De Red Dragons starten vrijdag overigens met hun kwalificaties voor het EK 2017, die deze maand in Saloniki (16-18) en Antwerpen (22-25) gespeeld worden. Daarin nemen ze het op tegen Moldavië, Griekenland en Oekraïne. De groepswinnaar plaatst zich voor de eindronde in Polen, de tweede speelt een barrageduel. Op vrijdag 16 september openen de Belgen tegen Griekenland, een dag later volgt Oekraïne en zondag is Moldavië aan de beurt.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!