Optima Lendelede wint duel om de vierde plaats van Wara Genk

Optima Lendelede mocht weer een feestje bouwen na een mooie zege tegen Genk. © VDB
Redactie KW

Optima Lendelede heeft met 3-1gewonnen van Wara Genk en wipt zo over de Limburgers naar de vierde stek in de rangschikking.

In een genietbare partij won Lendelede zeer simpel de eerste set met 25-15. Daarna werd het speelbeeld meer gelijkopgaand, Genk stelde gelijk na 23-25, maar uiteindelijk kon Lendelede via 25-23 en 25-22 toch de drie punten thuis houden.

Met 32 punten en een wedstrijd minder gespeeld zijn zowaar ook de twee leiders – Avoc Achel en Marke-Webis – die 37 punten totaliseren nog in het vizier. Optima Lendelede speelt die inhaalwedstrijd komend weekend op het veld van Waasland-Kruibeke. Een haalbare kaart, maar in de heenwedstrijd speelde Lendelede wellicht een van zijn slechtste wedstrijden van het seizoen en verloor het onverwacht. Als Lendelede daar de drie punten pakt, komt het op één punt van derde gerangschikte Vosselaar, dat 36 punten heeft. De titelstrijd zou alvast weer zeer spannend worden met vier ploegen op een kluitje.

Optima-dames verliezen van leider

Het eerste damesteam van Lendelede, dat eveneens in Liga B uitkomt, verloor zaterdag thuis van leider Mortsel. De openingsset was nog voor de meisjes van Dries Wittebolle na 25-20, vervolgens nam Mortsel de overhand : 20-25, 18-25 en 10-25 en zo werd het 1-3.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier