Optima Lendelede naar bekerfinale na winst tegen Rembert Torhout

© Optima Lendelede mocht ook afgelopen weekend al juichen, na winst tegen competitieleider Haasrode. (Foto Bart)
Redactie KW

Nadat Lendelede de heenmatch met 3-0 won, was het vanavond in Torhout opnieuw een maatje te groot voor zijn tegenstander.

Als enige team uit Liga B is Optima Lendelede torenhoog favoriet voor de eindwinst in de beker nationaal/divisie. In de halve finale trof het Rembert Torhout, momenteel tiende in eerste nationale. Begin deze maand ontving Lendelede Rembert al voor de heenwedstrijd. Toen was er weinig spanning met 25-12, 25-20 en 25-16.

Finale tegen Oostende of Ruiselede

Lang duurde de hoop op een stunt niet voor Torhout vanavond. Optima zette meteen de toon en won de eerste set met 15-25. De bezoekers lieten het tempo daarop wat zakken en liepen zo bijna tegen setverlies aan. Set twee ging alsnog naar Lendelede, na een nipte 26-28. Die fout zou de nummer drie uit Liga B niet opnieuw maken. Het greep Rembert in set drie meteen bij de keel en haalde uit met 11-25.

Zondagavond weet Lendelede wie de tegenstander in de finale wordt. De andere halve finale gaat tussen Hermes Oostende en Pervol Ruiselede. In de heenmatch won Hermes met 2-3 op het veld van Ruiselede.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier