Optima Lendelede maatje te groot voor Rembert Torhout in beker

© Optima Lendelede. (Foto Bart Vandenbroucke)
Redactie KW

Lendelede en Torhout speelden in de heenronde van de halve finale in de beker nationaal/divisie. Optima toonde zich de sterkere ploeg en won met 3-0.

Optima Lendele komt in competitie uit in Liga B en is bijgevolg de topfavoriet om de beker nationaal/divisie in de wacht te slepen. Rembert Torhout, momenteel slechts tiende in eerste nationale, zag zijn ambities meteen de kop ingedrukt. De thuisploeg haalde in de eerste set zwaar uit met 25-12.

Rembert kon daarna het evenwicht wat herstellen en probeerde te scoren via opposite Thomas Vandenberghe, volgend seizoen aan de slag bij Lendelede. De tweede set ging alsnog relatief vlot naar Lendelede met 25-20. Ook in set drie moesten de bezoekers zich weinig illusies maken. Optima bleef de controle behouden en maakte met 25-16 de partij af.

Hermes Oostende of Pervol Ruiselede

Gisteravond werd al de heenwedstrijd in de andere halve finale afgewerkt. Hermes Oostende, dat volgend seizoen wellicht geen team meer in competitie brengt in eerste nationale, ging daarbij op bezoek bij Pervol Ruiselede, momenteel middenmoter in eerste divisie. De kustploeg had het opvallend moeilijk met Ruiselede. Nadat Hermes de eerste set pakte met 19-25, liep Pervol vlot uit tot 2-1 (25-17 en 25-21). Oostende moest alles uit de kast halen om een tiebreak te halen en won set vier met 24-26. In de belle haalde Hermes het met 8-15.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier