Optima Lendelede krijgt toch drie punten na verliespartij op Puurs

Optima Lendelede mag toch nog drie punten op zak steken. © VDB
Wouter Vander Stricht

Optima Lendelede, dat woensdagavond vrij kansloos de inhaalwedstrijd op Puurs met 3-0 verloor, krijgt toch de drie punten. De thuisploeg stelde immers drie nieuwkomers op die voor deze wedstrijd nog niet speelgerechtigd waren.

De wedstrijd was immers oorspronkelijk op 9 januari gepland, maar omdat zowel de coach van Lendelede, Bart Hugenaert, als die van Puurs, Christophe Achten, met de nationale ploeg naar het Olympisch kwalificatietornooi meereisden, werd door de competitieleider uitstel verleend. De nieuwe datum werd dus woensdag 27 januari.

Ondertussen heeft Puurs met de Pool Mateusz Medrzyk en de Kroaten Goran Isek en Sven Sarcevic drie versterkingen binnengehaald. Die zorgden ervoor dat Puurs een nieuw elan heeft gevonden. Zij maakten mee het verschil tegen Lendelede, dat niettemin een mindere partij speelde tegen de ex-Liga A-club.

De drie nieuwelingen blijken nu niet speelgerechtigd omdat het om een inhaalwedstrijd ging. Hun spelerslicentie dateert van 12 en 13 januari, terwijl de match oorspronkelijk op 9 januari was voorzien. Puurs krijgt zo een forfaitnederlaag aangesmeerd, door de drie punten extra schuift Lendelede nu op naar de vierde stek in Liga B.

Optima Lendelede krijgt toch drie punten na verliespartij op Puurs

Komend weekend moet het eerste herenteam van Lendelede niet spelen.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier