Optima Lendelede en VKt Torhout bevestigen hun favorietenrol in Beker Dehaene

Redactie KW

Terwijl VKt Torhout het knap lastig had op het veld van VT Diksmuide, haalde Optima Lendelede het erg vlot bij Hermes Oostende B. In het weekend van 14 en 15 maart worden de terugmatchen gespeeld.

Optima Lendelede en VKt Torhout steken er dit seizoen bovenuit in eerste divisie en zijn dan ook de topfavorieten in de Beker Dehaene. Titelverdediger VKt Torhout, dat vorig seizoen al de trofee veroverde in eigen huis, mocht daarbij op verplaatsing bij VT Diksmuide. Hoewel Diksmuide een reeks lager speelt in competitie, het team debuteert dit seizoen zelfs op divisieniveau, werd het toch geen gezondheidswandelingetje voor Torhout. Diksmuide zwoegde in de openingsfase hard, maar stond na 26-28 en 25-27 toch 0-2 in het krijt. VKt maakte de derde set vervolgens af met 14-25. Met deze 0-3-zege heeft VKt alvast een stevige optie genomen op een nieuwe finale. De terugmatch wordt op zondag 15 maart om 17.30 uur in de Torhoutse sporthal gespeeld.

Lendelede wint vlot op veld van Hermes B

In de andere halve finale namen met Hermes Oostende B en Optima Lendelede twee reeksgenoten het tegen elkaar op. Toch was er van spanning veel minder sprake. Lendelede liet Hermes nooit van een stunt dromen en maakte het af met droge cijfers: 16-25, 10-25 en 17-25. Lendelede, dat dit seizoen voluit op promotie naar Liga B mikt, lijkt dus ook goed op weg naar de bekerfinale. De terugmatch in Lendelede wordt afgewerkt op zaterdag 14 maart om 16.30 uur.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier