Optima Lendelede dames A wint vrij simpel met 3-0derby tegen Bidavo Bissegem A in eerste divisie

25/10/14 om 20:02 - Bijgewerkt om 20:02

Bron: Kw

In de eerste echte derby van het seizoen namen VT Optima Lendelede en Bidavo Bissegem het tegen elkaar op. Lendelede had uit vier matchen al het maximum van de punten gepuurd. Bidavo Bissegem - dat door de kalendermaker bedacht was met een aartsmoeilijke competitiestart - had zes punten gehaald uit evenveel matchen. De thuisploeg was duidelijk een maatje te sterk. De setstanden in deze 3-0 overwinning waren duidelijk : 25-16, 25-15, 25-17.

Na de 1-1 plaatste Optima een eerste tussenspurtje in set 1 tot 4-1 en 6-2 toen Yentel Ver Eecke - die door passeur Lise Van Wynghene vlot gezocht werd uit smashte. Nog enkele andere aanvallen gingen uit en bij 8-2 volgde een eerste time-out. Nymphe Verrelst stond dit keer niet in de basis, maar Linde Maertens scoorde in haar plaats. Met een leuke plaatsbal zette Lauren Verrelst de 10-3 op het bord. Bij 11-3 vond trainer-coach Bart Dewilde het welletjes en gaf hij zijn troepen nieuwe instructies. Sterke services en een mokerslag van Yasmine Tomme leidden tot 14-4. Bij 14-6 roerden de bezoekende fans zich, maar daar was opnieuw Yasmine Tomme. Bij de tweede tto stond het 16-6. Annelies Baston en Yentl Ver Eecke lieten zic...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!