Optima Lendelede boekt twee zeges in evenveel dagen

Bart Hungenaert boekte vijf competitiezeges op rij met VT Optima Lendelede. © VDB

De motor van het Heren A-team van VT Optima Lendelede is op toerental gekomen. Dit weekend boekte de ploeg van Bart Hungenaert twee zeges. Eerst werd Walhain met 3-0 opzij gezet, een dag later was Mendo Booischot hetzelfde lot beschoren.

In de zaterdagwedstrijd had Lendelede het enkel in de tweede set moeilijk met Walhain, maar uiteindelijk snelde het team naar een 3-0-zege via 25-16, 26-24 en 25-19.

Een dag later opnieuw een vlotte zege, dit keer tegen Booischot. Via 25-19 en 25-21 ging het naar een vlotte 2-0 voorsprong. In de derde set leken de bezoekers bij 21-23 op weg naar een setzege, maar de thuisploeg kon de kentering nog bewerkstelligen en won met 26-24 en zo dus 3-0.

Na een moeizame start en de derbynederlaag tegen Marke-Webis heeft Optima Lendelede nu vijf wedstrijden op rij gewonnen en is zo opgeklommen naar de zesde stek in het klassement.