Optima Lendelede biedt anderhalve set weerwerk aan Knack Roeselare

© Website knack Roeselare
Redactie KW

Zoals de logica het wil won Liga A-ploeg Knack Roeselare in drie sets deze heenwedstrijd van de kwartfinale van de nationale beker tegen Liga B-ploeg Optima Lendelede. Als Knack in de terugwedstrijd twee sets wint heeft het zijn ticket voor de halve finale vast.

Geen experimenten bij Knack want coach Rousseaux posteerde met Trinidad aan de spelverdeling, de centrumspelers Coolman en Van De Velde naast de receptiemannen Van Hirtum en Verhanneman met Tuerlinckx als opposiet en Dejonckheere als libero zoveel als een basisopstelling op het parket. Die eerste set kende evenwel een heel wisselvallig verloop. Want na die vlot bijeegeslagen initiële 5-1 kwam Lendelede nadrukkelijk in de wedstrijd, vooral omdat Knack heel slordig acteerde. Het begon met een onzuivere receptie, een dito spelverdeling en daaruit voorvloeiende falende afwerking. Lendelede haalde met 7-8 de eerste dode tijd en trok zelfs door naar 10-15 want Lendelede scoorde blokkend waar Balduyck niet af te stoppen was.

Rousseaux had er ondertussen al Claes ingebracht voor Van Hirtum en D’Hulst voor Trinidad. Na een spectaculaire rally met knap verdedigend werk aan beide kanten scoorde Balduyck wel nog de 10-16 maar dan scoorden Tuerlinckx en Van De Velde naar de 18-18. En dat leidde een oppositeduel Tuerlinckx-Balduyck in dat onbeslist eindigde, want beiden scoorden een aanvallende vier op vier. Balduyck sloeg de 24-23 op het bord en Verhanneman besloot de eerste deelwinst.

De eerste herneming opteerde Rousseaux weer voor zijn beginopstelling. Lendelede kon aanklampen naar 9-7 via weer Balduyck, maar dan ging het snel. Coolman miste niets meer, Verhanneman scoorde zowel aan het net als van achter de drie meter en bij 16-8 begon Lendelede-coach Hungenaert zijn wisselspelers speelgelegenheid te geven. Spelverdeler Devlieger mocht Vanooteghem komen vervangen en Thomas Vandenberghe kwam op de stek van Balduyck. De broers Steven en Wouter Hollez bleven staan net als Verhelst, Delanghe en libero Vanbelle. Later draafde Michiel Vandenberghe nog op. Maar de wedstrijd was gespeeld en in set drie was Knack blokkend niet meer te passeren, de servicedruk rendeerde en dat was het sein om Dedeyne te laten opdraven waar ook Creus enkele verdedigende posities mocht innemen als tweede libero. Knack rondde 25-9 af.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier