Op naar bekerfinale Knack Roeselare tegen Maaseik ?

Asse-Lennik schakelde vorig seizoen Knack Roeselare uit, in de titelstrijd waren de rollen omgekeerd. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Wouter Vander Stricht

De loting van de Beker van België volleybal raakte bekend. Knack Roeselare haalde vorig jaar de finale in het Sportpaleis niet en zal er ongetwijfeld op gebrand zijn er dit jaar wel bij te zijn. In die finale treffen de Roeselarenaars dan mogelijk Maaseik, maar de Limburgers moeten zich daarvoor eerste wel ontdoen van Prefaxis Menen.

In de voorronde is er al een West-Vlaams treffen tussen Pervol Ruiselede en Marke-Webis, de winnaar speelt in de 1/32ste finale in roemruchte zaal van Komen. Optima Lendelede neemt het in die voorronde op tegen Waasland-Kruibeke. In een volgende ronde moet men opnieuw op verplaatsing, dit keer naar Blaasveld. Rembert Torhout is al geplaatst voor die 1/32ste finale en speelt daarin thuis tegen VC Zoersel. Mits winst volgt dan Lint of Nivelles.

De Liga A-clubs komen pas in 1/8ste finale in het tornooi. Knack Roeselare trekt naar Amigos Zoersel A. Dat mag normaal geen probleem zijn voor de mannen van Emile Rousseaux. In de kwartfinale (heen en terug) zijn heel wat tegenstanders nog mogelijk, maar daarbij ook wat gouwgenoten : Torhout, Lendelede, Ruiselede of Marke/Webis. Al moeten die daarvoor uiteraard wel wat rondes overleven. In de halve finale is Asse-Lennik, dat Knack vorig jaar in dat stadium elimineerde, waarschijnlijk de tegenstander.

Prefaxis Menen krijgt in de 1/16 finale meteen Maaseik voorgeschoteld. In de volgende ronde is VDK Gent de meest logische tegenstander. Antwerpen is favoriet om in de halve finale de opponent te worden.

De finale wordt op 14 februari in het Sportpaleis afgewerkt.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier