Oostendenaar Birgen Despodt wordt coach van Richa Michelbeke in Liga A

© Birgen Despodt, dit seizoen nog bij Hermes Oostende C, speelt volgend seizoen tegen de eerste ploeg van Hermes. (Foto KVDP)
Redactie KW

Dit seizoen was hij nog aan de slag bij Tievolley Tielt in Liga B en Hermes Oostende C in vierde provinciale.

Volleybalcoach Birgen Despodt werd recent kampioen in vierde provinciale met Hermes Oostende C en was tevens coach van Tievolley Tielt in Liga B. De ambitieuze coach gaf eerder al aan dat hij een club in Liga A wel zag zitten en krijgt nu zijn kans. “Het klopt inderdaad dat ik naar Michelbeke ga, dat is geen aprilgrap”, aldus de goedlachse Birgen Despodt. “Vorige week dinsdag had ik een gesprek met de voorzitter. Ik denk dat beide partijen daar een goed gevoel aan overgehouden hebben, want op donderdag beslisten we al om samen te werken. Voor mij is het alvast opnieuw een stapje hogerop.”

Behoud nog niet volledig zeker

Toch wordt het zaterdagavond nog even spannend op de laatste speeldag, want bekerfinalist Richa Michelbeke is nog niet zeker van het behoud. De ploeg staat momenteel voorlaatste in play-off 2 met 13 punten. Ze spelen weliswaar tegen hekkensluiter Blaasveld, dat amper één puntje telt. Bij winst kan Michelbeke nog over Datovoc Tongeren wippen, die ploeg speelt tegen Hermes Oostende. “Ik weet dat Oostende voluit voor de vijfde plaats gaat om zo eventueel kans te maken op Europees volleybal. Zij willen dus zeker winnen, los van het feit dat ik de club goed ken. Laat ons hopen dat zaterdag het goede scenario uitkomt voor Michelbeke. Anders zijn er nog de testwedstrijden tegen Yvoir en Riemst, twee ploegen die volgens mij niet de ambitie koesteren om naar Liga A te promoveren.”

Dichte verplaatsing

Als Michelbeke inderdaad in Liga A blijft, speelt Birgen Despodt volgend seizoen tegen Hermes Oostende in zijn thuisstad. “Twee jaar geleden waren er eens contacten om daar coach te worden, maar dat is toen jammerlijk afgesprongen. Nu was het even afwachten, omdat de club moest besparen. Ze hebben echter heel goede transfers gedaan en besloten ook met het trainersduo door te gaan. Voor mij wordt het dus een dichte verplaatsing.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier