Ook Sander Depovere bedankt voor Red Dragons

© MPM
Redactie KW

De setter van Roeselare liet de volleybalbond dinsdagavond weten dat hij de nationale ploeg komende zomer links laat liggen.

Een paar dagen geleden deed Knacklibero Stijn Dejonckheere al hetzelfde omwille van een drukke agenda. Bij Sander Depovere (23) horen we een heel ander verhaal. “Na een intensief seizoen bij Roeselare kamp ik gewoon met teveel lichamelijke kwaaltjes“, begint de spelverdeler zijn uitleg. “Ik wil fysieke rust nemen om de ontstekingen tegen te gaan. Als ik weer een hele zomer opdraaf met de nationale ploeg, dan hypothekeer ik gewoon het seizoensbegin bij mijn club die ook mijn werkgever is. Dat lijkt me niet verstandig.”

Ook de komst van Andrea Anastasi -een Italiaanse topcoach- als vervanger van Vital Heynen kon Depovere niet over de streep trekken. “Natuurlijk is het leuk om te werken met een bondscoach met dergelijk palmares maar je moet het fysiek aankunnen ook, hé. Ik luister nu gewoon naar mijn lichaam. Hoe ik het tussenseizoen zal overbruggen, weet ik nog niet. Wellicht zal er veel rust op het programma staan.”

De bondscoach zal het dus moeten doen met ex-Knackspeler Stijn D’Hulst, ex-Menenaar Matthias Valkiers en ex-Menenaar Lienert Cosemans als passeurs, al moet die laatstgenoemde ook nog verlof zien te forceren op zijn werk.

De andere opgeroepen Knackspelers gaan wel (gedeeltelijk) in op de oproepingsmail van Anastasi. Hendrik Tuerlinckx stelt zich al zeker beschikbaar voor het WK, Ruben Van Hirtum bekijkt nog met de medische staff van Knack welke periode hij zich kan engageren. Arno Van de Velde kreeg groen licht om de hele campagne met de Red Dragons mee te maken terwijl Matthijs Verhanneman alleen selecteerbaar is voor het WK. Lou Kindt mocht voor het eerst een oproepingsbrief in ontvangst nemen maar van hem vernamen we nog niet in welke mate hij interesse heeft voor een zomers internationaal avontuur.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier