Onverwachte competitiestart van VT Kortrijk B

We herkennen rechtstaand v.l.n.r. afgevaardigde Ann Huysman, Alexander Verfaille, Lucas Saenen, Robbe Verduyn, Bert Denenckere en coach Marc Devlieger. Geknield zien we v.l.n.r. Thibault Lechien, Andres Vandenborre, Wout Balcaen en Robin Libbrecht. (Foto KDS)
Redactie KW

In derde provinciale presteert een piepjong VT Kortrijk B boven ieders verwachtingen. Met een 6 op 9 staat het momenteel gedeeld derde.

“Niemand had dit vooraf verwacht”, zegt receptie-hoek Lucas Saenen (16). “En wees gerust: wij ook niet. Onze ambitie was om niet laatste te eindigen. Nu mikken we op een plaats in de middenmoot en wie weet is zelfs nog een topvijfplaats mogelijk. Dit seizoen loopt het alleszins een pak beter dan vorig jaar. Toen kenden we een dramatische competitiestart. Maar onze honger is nog niet gestild. Van mij mogen er nog veel overwinningen volgen.”

Lucas kent het geheim van zijn ploeg. “We kennen elkaar door en door. De meesten spelen al van bij de jeugd samen. Doordat er weinig spelers bijkomen, kunnen we telkens met dezelfde ploeg spelen.” Naar het zwakke punt bij VTK B is het niet ver zoeken. De Kortrijkzanen zijn een van de jongste ploegen in derde provinciale.

Gebrek aan ervaring

We missen nog wat ervaring. In andere teams weten de spelers perfect waar ze elke bal moeten plaatsen terwijl bij ons de meesten al blij zijn als ze de bal strak over het net spelen. Maar er zit zeker progressie in ons spel. Ons niveau gaat er elke match op vooruit en ook de automatismen lopen steeds beter.” Met zijn 16 lentes is Lucas de jongste speler van VTK. Hij is ook de kleinste, maar elke match staat hij meer dan zijn mannetje. “Ik kreeg vorig jaar mijn groeispurt. Daardoor is mijn aanvallend spel nu veel beter. Maar vooral verdedigend draag ik dit seizoen mijn steentje bij. Officieel spelen we zonder libero, maar binnen de ploeg word ik zo aanzien. Over mijn speelkansen kan ik niet klagen. De coach geeft iedereen evenveel kansen. Het is nu nog te vroeg om te spreken over een basisploeg.”

Komend weekend speelt VTK voor de West-Vlaamse beker tegen VT Diksmuide. Lucas ziet het vooral als een goede, tactische training. “Ik hoorde al van volleybalkenners dat Diksmuide een haalbare kaart is. En in de volgende ronde spelen we mogelijks tegen Bavo Bavikhove B, onze tegenstander van vorige week. Tegen die ploeg wonnen we makkelijk, dus wie weet stoten we dan weer een ronde verder.” (JDH)

Zondag 8 oktober om 11 uur: VT Kortrijk – VT Diksmuide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier