Ontstemde scouts geven hun ontslag bij Hermes Oostende, bestuur gaat in het verweer

Het team van Hermes Oostende voor het seizoen 2015-2016, met liefst zeven nieuwe gezichten. © Foto Bart
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Eén week voor de eerste competitiewedstrijd stappen scouts Steven Van Goethem en Erwin Beyen op bij Hermes Oostende. “Door een gebrek aan respect”, klink het.

Scout Steven Van Goethem maakte zaterdagmiddag bekend dat hij Hermes Oostende met onmiddellijke ingang verlaat, net als zijn assistent-scout Erwin Beyen. “Na lang nadenken besloot ik dat het beter was om Hermes nu langs de grote poort te verlaten, na drie succesvolle jaren waarin ik aan een topteam heb gebouwd binnen het budget van Hermes”, aldus Steven Van Goethem. “Ik rij per jaar 20.000 kilometer voor Hermes en scheur er mijn broek al drie jaar aan. Zeker in de periode van december tot maart ben ik constant bezig met scouten en gesprekken.”

Verzuurde relatie met de manager ligt aan de basis

Vooral de verzuurde relatie met Luc De Roo, de algemene manager bij Hermes Oostende, speelt Van Goethem parten. “De pesterijen van die persoon ben ik inderdaad kotsbeu. Mensen met visie worden de mond gesnoerd of buitengegooid, dat was bijvoorbeeld zo met Niels Kingma en Sven Govers. Nu konden ik en Erwin zelfs niet over de twee scoutingskaarten beschikken, omdat deze voorzien waren voor personen die helemaal nooit gaan scouten. Ik kan mezelf alvast niets verwijten, want vanaf dag één heb ik hier keihard gewerkt en ik had zelfs al een aanwinst voor volgend seizoen klaar staan. Als je de resultaten van de afgelopen drie jaar bekijkt, vind ik dan ook dat je kan zeggen dat ik geslaagd ben met grote onderscheiding.”

Manager Luc De Roo werd geviseerd.
Manager Luc De Roo werd geviseerd. “Maar zelf wens ik niet met modder te gooien.”© Foto KVDP

Reactie bestuur: “Persoonlijke wrok om club in negatief daglicht te stellen”

Manager Luc De Roo vierde afgelopen zondag zijn 60ste verjaardag, maar leed zichtbaar onder de situatie. “Deze berichten over mij waren uiteraard geen mooi cadeau, maar zelf wens ik niet met modder te gooien”, liet hij weten. “Ik kon het wel appreciëren dat Erwin Beyen me opbelde om mij een gelukkige verjaardag te wensen. Hij sloot zich niet aan bij Steven, maar heeft gewoon geen tijd meer om te gaan scouten. Dat is enerzijds door gezondheidsredenen en anderzijds omdat hij verantwoordelijke is bij de beloften van Club Brugge.”

De manager wenste dus niet te reageren op de aantijgingen, maar na de vergadering op maandagavond wou het Hermesbestuur wel een reactie kwijt. “De beheerraad van Hermes Oostende heeft met verbazing via de pers moeten vernemen dat self-made scout Steven Van Goethem een persoonlijke wrok misbruikt om onze club in het negatief daglicht te stellen”, zegt het bestuur in een officieel persbericht. “Iets wat onze recente jubileumviering toch niet direct liet uitschemeren. Dat kunnen wij uiteraard niet goedkeuren, zeker aangezien zijn negativisme enkel gericht is tegen de integriteit van onze manager. Het verhaaltje van scoutingskaarten is een puur verzinsel. Een zichzelf respecterende scout heeft bovendien geen enkel probleem met een scoutingsverslag en opgave van de verplaatsingskosten.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier