Olva Brugge is klaar met het huiswerk voor volgend seizoen

07/04/17 om 10:11 - Bijgewerkt om 10:11

De Brugse club uit eerste divisie verwelkomt straks vier nieuwkomers, maar neemt ook afscheid van twee vaste waarden.

Olva Brugge is klaar met het huiswerk voor volgend seizoen

Kenneth Vanhee (rechts) komt over van VC Loppem. © VDB

Het was al langer bekend dat middenman Thijs Clarysse en opposite Pablo Allemeersch zouden stoppen met competitievolleybal, dus moest Olva op zoek naar waardige vervangers. Clarysse blijft betrokken bij de club als lid van het jeugdbestuur, Allemeersch gaat recreatief spelen en wordt assistent-trainer en scout van de divisieploeg. De transfer van Lorenzo Laethem (VC Loppem, tweede divisie) lag al eerder vast, zo heeft Olva een goed alternatief voor de blessuregevoelige setter Bart Deketelaere. Ter vervanging van Clarysse zal Ruben van der Eycken (Olva Brugge B, eerste provinciale) als middenman in de eerste ploeg geïntegreerd worden. De jonge Bruggeling trainde ook dit seizoen al wekelijks mee bij Olva A en werd op die manier klaargestoomd voor het 'grote werk'.

Ex-speler keert terug

Voor de nieuwe opposite ging Olva opnieuw aankloppen bij streekgenoot VC Loppem, waar het Bredenaar Kenneth Vanhee strikt. Daarnaast trok het team ook nog een extra receptie-hoekspelers aan: Jens Brys keert na één seizoen bij VT Lendelede (Liga B) terug naar zijn ex-club. Twee speeldagen voor het einde van het seizoen staat Olva achtste in eerste divisie, met enkel nog wedstrijden tegen hekkensluiters Denderhoutem en Aalter voor de boeg.

(AD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!