Olva Brugge haalt spelverdeler bij VC Loppem

© VDB
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Lorenzo ‘Lorre’ Laethem vertrekt na dit seizoen bij VC Loppem (tweede divisie) en gaat een reeks hoger aan de slag bij Olva Brugge.

Met VC Loppem staat Lorre Laethem (27) momenteel vijfde in tweede divisie. Zijn nieuwe ploeg, Olva Brugge, staat in eerste divisie op plaats zes. De spelverdeler is trouwens niet aan zijn proefstuk toe op hoger niveau, want hij was eerder al bij Hermes Oostende aan de slag in nationale.

“Ik ben best wel tevreden over die passage in Oostende, maar de ploeg werd helaas stopgezet”, aldus Lorre. “Ik wil graag nog eens hoger spelen dan tweede divisie en merkte dat die ambitie bij Loppem moeilijk zou worden. De ploeg van nu kan zeker nog een tijdje mee, maar toekomstgericht is het misschien een moeilijker verhaal. Het was bovendien de derde keer dat Olva-coach Wim Vande Ryse me vroeg, nadat dat eerder het geval was bij Beernem en Zedelgem. Dat geeft natuurlijk wel vertrouwen.”

Ook coach vertrekt bij VC Loppem

Loppem verliest straks niet alleen zijn spelverdeler, ook de Oostendse coach Bart Marien houdt het straks voor bekeken. Hij helpt wel nog aan de uitbouw van de spelerskern voor volgend seizoen. “Normaal vertrekt enkel Lorre, dus zijn we op zoek naar twee passeurs. Daarnaast mogen er nog een receptie-hoek en middenman bij, maar dat is geen must”, aldus de afscheidnemende coach. “Mijn uitdaging wordt om mijn trainersopleiding af te werken. Ik mik dus niet meteen op een andere ploeg, hoewel er aanbiedingen zijn. Misschien blijf ik zelfs in Loppem als sportief adviseur.”

(AD – Foto a-Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier