Olivier Coussens en Marke-Webis pakken 6 op 6: “We zijn niet verzwakt”

Redactie KW

De competitie kon voor Marke-Webis A niet beter starten. In Liga B pakten ze telkens de volle buit tegen de hoog aangeschreven ploegen Volley Noorderkempen en Wara Genk. Telkens was Olivier Coussens (25) de grote bezieler van de overwinning.

“Al zeggen de 3-0-cijfers tegen Genk niet alles”, begint Coussens. “Twee sets lang was het vechten voor de overwinning. We startten vrij goed in het openingsspel waarin we stevig verdedigden en de druk aan de opslaglijn hoog konden houden. In de tweede set deemsterden we aanvallend en serverend wat weg, hetgeen ons toch nog in de problemen bracht na de nochtans riante 14-7-kloof. Maar globaal gezien hadden we nooit het gevoel dat we zouden verliezen.”

Zondag kan Marke-Webis in eigen zaal tegen Mendo Booischot 9 op 9 pakken en zo aan de leiding blijven. “Dat zou mooi zijn, maar het wordt weer een lastig karwei”, denkt de hoofdaanvaller. “Vorig seizoen verloren we twee keer van die ploeg, die een handvol jonge enthousiaste spelers telt die sterk verdedigen. Iedereen bij ons zal topfit moeten zijn om hen te kunnen kloppen.”

Gilles Vandecaveye

Allicht kunnen ze zondag bij Marke-Webis rekenen op Gilles Vandecaveye als supporter. Ook tegen Genk schreeuwde de Menenspeler zijn ex-ploeg naar de zege. Missen ze hun voormalige smaakmaker niet op het terrein? “Momenteel niet, maar er zullen zeker nog momenten komen waarop we het vertrek van Gilles wel zullen voelen. Serverend en in receptie was hij toch een heel belangrijke schakel. Ondanks zijn transfer vind ik niet dat we verzwakt zijn tegenover vorig jaar. In receptie kan Jelle Nagels nu een heel grote zone voor zijn rekening nemen en in aanvallend opzicht halen de andere spelers tegenwoordig een hoger rendement. Daarbij denk ik ook aan Louis Vandecaveye, die weer helemaal de oude is.” (MPM)

Zondag 1 oktober om 17 uur: Marke-Webis – Booischot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier