Nina Coolman vormt nieuw duo met Renée Verhulst in het beachvolley

Nina Coolman, hier aan de slag bij haar team Paris Saint-Cloud, speelt deze zomer het BK beachvolley met Renée Verhulst. © Foto CEV
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De 24-jarige Brugse zou nochtans samenspelen met titelverdedigster Katrien Gielen, maar die plannen zijn gewijzigd.

Vorige week liet Nina Coolman, receptie-hoekspeelster bij het Franse Paris Saint-Cloud, in Brugsch Handelsblad nog optekenen dat ze uitkeek naar het BK beachvolleybal en samen met Katrien Gielen voluit voor de Belgische titel wou gaan. Logisch, want Gielen werd de voorbije jaren telkens Belgisch kampioen. Er waren zelfs plannen om het op internationaal niveau te proberen, maar nu gaat de samenwerking toch niet door. “Wegens onvoorziene omstandigheden zullen wij volgend jaar toch niet samen spelen”, klinkt het op de officiële Facebookpagina. “Daarom gingen we allebei op zoek naar een nieuwe partner om mee te kunnen strijden voor de Belgische titel. Katrien zal dit seizoen een beachduo vormen met Karolien Verstrepen en Nina zal aan de zijde staan van Renée Verhulst.”

Renée Verhulst vormde de voorbije seizoenen een team met Sarah Degryse.
Renée Verhulst vormde de voorbije seizoenen een team met Sarah Degryse.© Foto Bart

De 27-jarige Renée Verhulst was tot vorig seizoen middenspeelster bij VDK Gent. Zij is afkomstig uit Hulste, maar woont al een tijdje in Gent. De voorbije vier seizoenen vormde ze op het BK beachvolley een duo met Roeselaarse Sarah Degryse. Zij wonnen vorig jaar in Kortrijk voor het eerst een BK-manche.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier