Nina Coolman vormt in 2016 een beachvolleyduo met Belgisch kampioene Katrien Gielen

Nina Coolman nam in maart 2015 afscheid van de Yellow Tigers en wil zich nu tonen in het nationale beachvolleybalcircuit. © Foto bart
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De Brugse profvolleybalster van Paris Saint-Cloud start dus met ambities aan het Belgisch kampioenschap beachvolleybal.

De 24-jarige Nina Coolman is profspeelster bij Paris Saint-Cloud. Vroeger was ze al een opkomende belofte in het zand, maar door de drukke campagnes met de Yellow Tigers moest ze dit enkele zomers links laten liggen. In maart nam Nina echter afscheid van de nationale ploeg. Ze wou meer tijd voor zichzelf én wou ook terug op het zand spelen.

Voortaan samen met Katrien Gielen

Vorige zomer speelde Nina nog samen met haar Brugse jeugdvriendin Maxinne Vancrayelynghe, maar in 2016 zullen de ambities ongetwijfeld hoger liggen. De Brugse zal namelijk een nieuw duo vormen met leeftijdsgenote Katrien Gielen uit Hasselt, die de voorbije twee jaar Belgisch kampioene werd met Marta Sobolska. Katrien Gielen was enkele jaren professioneel beachvolleybalster en strandde destijds op één plaatsje van de Olympische Spelen in Londen, toen was dat samen met Liesbeth Mouha.

Nina Coolman en Katrien Gielen zullen normaal alle BK-manches samen afwerken en zijn dan ook meteen één van de topfavorieten voor de titel. Het duo zou ook deelname aan internationale wedstrijden overwegen. Het nieuwe duo pakte ook uit met een eigen fanpagina op Facebook waarop de prestaties gevolgd kunnen worden. Ook Marta Sobolska zal in 2016 trouwens met een West-Vlaamse samen spelen, zij vormt een nieuw duo met Annelies Vandenabeele uit Reningelst. Ook hun prestaties kun je via Facebook volgen.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier