Nina Coolman: “Japanse techniek is heel anders”

© Foto FIVB
Redactie KW

De Yellow Tigers konden Japan nooit echt bedreigen, maar speelden wel een sterke eerste set.

Na de duidelijke 3-0 voor Japan reageerden de Yellow Tigers dan ook met veel respect voor de tegenstrevers.

Lise Van Hecke: “Eén set erg goed”

“Onze score liep echt goed in de openingsfase”, aldus de Belgische hoofdaanvalster na afloop. “Daarna zijn we een beetje weggezakt. Het werd moeilijker en lastiger om nog te scoren. We wisten goed hoe ze zouden spelen. Hun defensie en block stonden als een huis. Ja, niets aan te doen. Japan was na de 1-0 opvallend sterker.”

Nina Coolman: “Japanse techniek is heel anders”

De Brugse Nina Coolman mocht enkele invalbeurten afwerken. “We werden lichtjes verrast door hun aparte technische aanpak. Wij gebruiken veel topspin, zij slaan vaker met de vlakke hand. Een methode die wij niet kennen. Japan speelt ook maar met één middenaanvalster, blijkbaar om hun gebrek aan gestalte elders te compenseren. De Japanners zijn echt niet zo groot. Het is wel verbazend hoe ze er heel vaak in slagen een oplossing te vinden.”

Frauke Dirickx: “Zwaar voor ons block”

Veel blocks konden de Tigers niet optrekken. Al lieten Laura Heyrman en Frauke zelf zich niet onbetuigd. “We probeerden ons block in te stellen, maar Japan valt veel inside aan. Dit is iets wat we tegen hen op het WK in Italië zeker moeten aanpassen om meer punten te pakken via de blokkering.”

Gert Vande Broek: “Japan is promotie voor het volleybal”

“Het blijft bij een set voor de Tigers tegen China, ook één van onze tegenstanders op het WK. Ook andere landen konden Japan nog niet breken. Op dit niveau moet je dat dan ook niet van België verwachten. Ik hou vooral van de verdediging bij de Aziaten. Bij 6-6 in de tweede set verloren we plots voeling. Foutjes doken her en der op. En Japan, ja: dat is echte promotie voor het volleybal. Wij van onze kant speelden veel beter dan tegen Brazilië, zodus stap ik niet ontevreden van het terrein, al had het in set twee en drie wat meer mogen zijn”, vond bondscoach Gert Vande Broek.

(MC – Foto FIVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier