Nieuwe World Leaguezege voor Red Dragons in Australië

© MAXIME PETIT
Redactie KW

De Belgische nationale mannenvolleybalploeg wist zijn eerste wedstrijd op Australische bodem met succes af te ronden. Het team van bondscoach Dominique Baeyens won met 1-3 na 16-25, 21-25, 25-18 en 19-25. Libero was Torhoutenaar Stijn Dejonckheere.

De Aussies hadden last van stress in het openingsspel, want België, nog steeds fiere leider in de C-groep, opende fris en enthousiast: 16-25. De kangoeroes vonden in de tweede set even hun tweede adem, maar toch liepen de Dragons verder uit : 0-2 na 21-25.

In set drie (25-18) zakten de Belgische aanvallers helemaal weg, maar in de derde set was het vooral dankzij een stevig blok dat de Belgen Australië definitief van zich af konden schudden: 19-25.

Koude zaal

De Belgische libero Stijn Dejonckheere van Knack Roeselare kon met 71 procent positieve recepties pronken met een goed rapport. “Het liep wel lekker, al kon ik bepaalde ballen misschien nog beter controleren”, aldus de West-Vlaming. “De koude zaal speelde mij enigszins parten maar al bij al mag ik wel tevreden terugblikken. Eigenlijk had ik niet verwacht dat we hier drie punten zouden wegkapen. Je speelt toch op verplaatsing en met een vernieuwde ploeg. Zo speelden we voor het eerst zonder Verhanneman die de voorbije weken toch wel zijn nut bewees voor het team. Het is fijn om zien dat we ondanks de wissels toch goed op mekaar ingespeeld geraakten.”

Morgen staat om 12 uur Belgische tijd de tweede confrontatie gepland in de Adelaide Arena.

België speelde met: Valkiers, Deroo, Verhees, Van Walle, Klinkenberg, Van De Voorde en libero Dejonckheere. Kwamen in: Tuerlinckx, Baetens, Kruyner.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier