Nieuwe regel rond netcontact zorgt voor frustraties

De vele onderbrekingen wegens netcontact haalt de schwung uit het spel. © MPM
Redactie KW

In een vriendschappelijke match speelde Prefaxis 2-2 gelijk tegen Guibertin, een ploeg die net als Menen in de competitie een plaats in de play-offs ambieert.

Beide ploegen waren dan ook sterk aan mekaar gewaagd. In de openingsset kon passeur Kruyner rekenen op een sterke opposite Kvalen die Menen naar de 25-22 stuwde. Nadien kregen we nog meer spanning in de match. Guibertin verkwanselde een handvol setballen, maar Aljosa Urnaut (ex-Menen) zorgde met de 30-32 dan toch voor de bevrijding.

Zijn team ging ook in de derde set verder op hetzelfde elan met 20-25 als gevolg. Menencoach Juricic deed het in de vierde beurt met setter Maddens, libero Van de Pontseele, aanvallers Vandeweyer en Jensen en middenman Heyrman. Zij kwamen eerst in nauwe schoentjes maar toonden zich in het setslot met 25-21 toch nog beter dan hun direct concurrent. Na vier sets zat de match er op, er werd geen tiebreak gespeeld.

Veel ophef de komende maanden

Tijdens de wedstrijd wel heel wat frustraties aan beide kanten omwille van de nieuwe reglementering. Elk netcontact moet volgens een nieuwe regel bestraft worden en de refs van dienst pasten die aangepaste wet ook toe. De vele spelonderbrekingen kwamen het spelniveau niet ten goede en ook de supporters en spelers worden er niet vrolijk van. Sowieso zal de strenge regel nog voor veel ophef zorgen de komende maanden. De attractiviteit en de schwung worden immers uit het spel getrokken door de vele onnodige onderbrekingen.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier