Nieuwe Deen voor Prefaxis Menen

Peter K. Jensen komt naar Prefaxis Menen. © MPM
Redactie KW

De laatste nieuwkomer voor Prefaxis Menen heet Peter K. Jensen. Het gaat om een 25-jarige Deen die uitgespeeld kan worden als receptiespeler en als hoofdaanvaller.

Jensen heeft al meer dan 50 caps op zijn naam bij de Deense nationale ploeg. Hij nam het ook al meermaals op tegen de Red Dragons. Volgens het officieel persbericht is het nieuwe trainer Juricic die koos voor de Deen.

Jensen is vooral bekend omwille van zijn stevige opslag en zijn powerplay. Het is voor het eerst dat de bijna dubbele meter zich aan een buitenlands avontuur waagt. Jensen speelde de voorbije seizoenen bij Marienlyst Odense, geen onbekende ploeg voor Prefaxis. In 2003 kegelde Menen Odense in de eerste ronde uit de Europabeker. Voor Prefaxis was het de eerste Europese wedstrijd uit de clubgeschiedenis. Het kon toen 60 supporters mobiliseren voor deze legendarische wedstrijd. Mads Ditlevsen (vorig seizoen topscorer in de Liga A) maakte toen deel uit van die ploeg.

Met de komst van Peter K. Jensen is de zo goed als volledig vernieuwde ploeg compleet. De kern zal uit twaalf spelers bestaan, waaronder twee libero’s. Vooral omdat Julien Lemay volgend seizoen minder zal trainen.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier