Niet minder dan tien nieuwkomers bij Prefaxis Menen

De tien nieuwkomers van Prefaxis Menen. © MPM
Redactie KW

De spelers van Prefaxis Menen hebben maandag voor het eerst getraind dit seizoen. Iedereen tekende meteen present.

De ploeg krijgt met tien (!) nieuwkomers een volledig ander gelaat. Zo komt de sportieve leiding in handen van de beloftevolle Igor Juricic. Ron Andelhof – vorig jaar nog T1 – gaat een andere rol spelen. “Ons doel is professioneler te werken en dat kon niet enkel door mij alleen gedragen worden”, zegt Ron Andelhof. “We willen het team rond de spelers verder professionaliseren. Mijn kerntaak is vooral gericht op de sportieve coördinatie, wat een nieuwe functie is binnen de club, die noodzakelijk was. Daarnaast zal ik veel aanwezig zijn op training en fungeren als tweede trainer. Tijdens de wedstrijd ben ik aanwezig als assistent coach.”

Het werd meteen een pittige training in de bloedhete Vauban-zaal. Nieuwkomer Lars Maddens trainde niet volledig mee aangezien hij vandaag nog vertrekt naar het EK beachvolleybal in Cyprus. Andere nieuwe gezichten bij de Liga A-club zijn Dries Heyrman (Asse-Lennik), Tim Smit (Nederland), Yves Kruyner (Puurs), Peter Jensen (Odense), Frederic Barais (St-Nazaire), Robbe Vandeweyer (Antwerpen), Loïc Van de Pontseele (Guibertin) en Jonas Kvalen (Puurs).

Sinnesael blijft aanvoerder

Wevelgemnaar Jelle Sinnesael blijft kapitein van Prefaxis, Anshel Ver Eecke en Julien Lemay zijn de andere blijvers. De vernieuwde ploeg mikt weer op een plaats in de play-offs, waarin het af en toe met een stunt wil uitpakken. De club is ook ingeschreven in de Europese Challenge Cup. Daarin komt het in de eerste ronde uit tegen Orion. De Belgische competitie begint pas over twee maanden.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier