Mooie deelnemerslijst voor allereerste Menen beacht!

Menen Beacht! Stijn Vanbiervliet, Jelle Sinnesael en Tom Florin zijn de organisatoren van het beachconcept in Menen. © MPM
Redactie KW

Komend weekend organiseert Prefaxis Menen voor het eerst in eigen stad een officiële manche van het Belgisch kampioenschap beachvolleybal.

Voor de eerste editie ontvangen ze zaterdag en zondag 32 herenteams en 18 damesteams. Het is meteen ook een erg aantrekkelijke en West-Vlaams getinte affiche geworden.

Bovenaan die knappe lijst prijkt het duo Koekelkoren – Van Walle. Deze Belgische toppers misten afgelopen weekend op 3 punten na hun ticket voor de Spelen. Daarnaast is het ook uitkijken naar Anshel Ver Eecke en zijn partner Tim Lemmens. Rijft de Menenaar na de manche in Kortrijk ook die in eigen stad binnen? Ook Jelle Sinnesael, Lars Maddens, Julien Lemay, Robbe Vandeweyer en Leonis Dedeyne treden in de stad van hun werkgever aan.

Internationaal beachgeweld

Verder komen ook West-Vlamingen Matthijs Verhanneman (met Hendrik Tuerlinckx), de 3 broers Vandecaveye en Jeroen Balduyck in actie op het Meense zand.

Tenslotte is het ook uitkijken naar de komst van libero en Red Dragon Jelle Ribbens. Door interlandverplichtingen was de speler van het Franse Nice dit seizoen nog niet inzetbaar op het zand. In Menen probeert hij zijn beachvolleybalkunsten te showen aan de zijde van Micha Willems.

(Maxime Petit)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier