Moeizame volle puntenwinst voor Knack bij Waremme

Knack Roeselare, dat dinsdag de belangrijke Champions League-wedstrijd afwerkt thuis tegen Lugano, kwam zondagnamiddag maar moeizaam met volle puntenwinst terug van rode lantaarn Waremme. Het verloor de eerste set (25-19), kon wel gemakkelijk gelijkstellen (20-25), maar verdubbelde slechts met het kleinste verschil (26-28) om de vierde beurt dan wel gedecideerd naar de dagzege door te gaan.

Coach Rousseaux opende met Tervaportti aan de spelverdeling, Van de Velde mocht in het centrum opdraven voor Coolman met Paulides op de andere middenpositie, Verhanneman en Claes waren de receptie-hoekspelers en een grieperige Tuerlinckx opende op de opposiet.Dejonckheere stak in de liberotrui.Vanaf de derde beurt verving Rousseaux op de opposiet Tuerlinckx.

De thuisploeg opende enthousiast, profiteerde van een mindere receptie en voorspelbare spelverdeling bij Knack om te leiden in de score want de foutenlast lag bij de bezoekers te hoog. Er werd trouwensn maar matig gescoord bij Roeselare dat tegen een 14-11 aankeek, wel nog naar 15-15 herleidde maar bij 21-17 de deelwinst aan de rode lantaarn moest laten.

De tweede set schroefde Knack die aanvallende foutenlast terug, had rap een driepuntenbonus (7-10) die via 15-20 naar de gelijkmakende set doorgetrokken werd.

Set drie begon weer maar atig bij Knack dat tegen een 15-11 achterstand aankeek. De ingebrachte Coolman toonde dan serverend het voorbeeld en Knack trok in één positie naar 15-17. Waremme dichtte evenwel in het setslot nog naar 23-24 en Knack besloot maar moeizaam afwerkend al kwam de thuisploeg niet aan een setbal.

De vierde beurt zette Knack dan wel orde op zaken en trok een vierpuntenvoorsprong bij 18-22 gedecideerd door naar volle puntenwinst.