Moegestreden Menen verliest kansloos in Maaseik

Gorski probeert hier te scoren. © MPM
Redactie KW

De theorie dat Maaseik het niet al te serieus zou opnemen tegen Menen om concurrent Roeselare zo op de slotspeeldag nog wat druk op te leggen, leek niet te kloppen. De Limburgers maakten redelijk snel komaf met de droom van Menen waarvan de energietank helemaal op lijkt. Het werd 3-0 met 25-20, 25-20 en 25-23 als setstanden.

De thuiscoach Banks liet verrassend genoeg toch de meeste van zijn basispionnen opdraven. Zelfs libero Sronkers, dit seizoen al alles gespeeld, mocht gewoon blijven staan. Alleen Sighnolfi voor Tammemaa was de enige echte bankzitter die tussen de lijnen startte want Bruno en Cox speelden ook al vaak en kun je amper een verzwakking noemen tegenover Maan en Gevert. Ratko Peris gaf dezelfde jongens de kans die afgelopen weekend nog de boot ingingen bij Aalst.

De Limburgers startten ondanks hun luxepositie waarin niets moet gretig aan de wedstrijd. De 10-4 van ex-Menenspeler Cox -die zich nog vaak als kwelduivel zou laten gelden- dwong Menen al in een time-out. De schade beperken lukte nog, het Maaseik echt moeilijk maken niet meer. Na de 18-16 (blok op Bruno) dwude Cox weer stevig op het gaspedaal. De inbreng van Vercruysse en Maddens veranderde niets meer aan de thuisvoorsprong.

Vercruysse bleef tussen de lijnen in het tweede spel en hij tekende ook voor de 7-5. Nadien zou het bergaf gaan en met de vele opslagmissers waren de bezoekers natuurlijk ook niet gebaat. Janusz Gorski probeerde de troepen nog aan te vuren en slaagde daar bij momenten in. Maar de ingevallen Winkelmuller is niet meer de killer van voor zijn transfer en dat heeft Menen geweten. Libero Silva ging onderuit bij 24-20 en 25-20 na bommen van Rychlicki.

Cox zette Maaseik in de derde set al vroeg op rozen al kwamen de jongens van Peris bij 23-21 nog even piepen na een geslaagde opslag van Winkelmuller. Maaseik stelde de Meense treurnis bij 24-23 nog even uit met een time-out. Geen punten dus voor Par-ky dat helemaal moegestreden is en de titelfinales mag vergeten. Zelfs de derde plek lijkt niet meer binnen handbereik.

Menen sluit zaterdag in eigen zaal het seizoen af tegen Roeselare dat al gekwalificeerd is en dat straks allicht zijn sterkhouders laat rusten met het oog op de titelfinales. Toch wil Par-ky er nog een mooie avond van maken na een toch wel geslaagd seizoen. De fans kiezen hun speler van het jaar en na de match volgt er een fuif in de VIP boven waar alle fans welkom zijn.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier